ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος,συνυπέγραψε την ερώτηση που κατέθεσαν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης και η Αν. Τομεάρχης Ολυμπία Τελιγιορίδου, για τα μεγάλα προβλήματα και τα λάθη στις ήδη καθυστερημένες πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.

«Το χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η αδυναμία της να ολοκληρώσει την σωστή διαδικασία των πληρωμών, αποδίδοντας τα πραγματικά ποσά που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. πλήττει σοβαρά τον Έλληνα αγρότη», αναφέρεται στην ερώτηση που συνυπέγραψαν 38 συνολικά Βουλευτές.

Εν μέσω πανδημίας, η απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την συνέχιση της δραστηριότητάς τους, επισημαίνουν και καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να διορθώσει τα τραγικά λάθη που έγιναν και να αποδώσει τα 7 εκατομμύρια, που υπολείπονται από τις πληρωμές, στους Έλληνες κτηνοτρόφους.