sirtas

Το ψέμα και η παραπληροφόρηση έχουν κοντά ποδάρια!!!

Η πολιτική εμπειρία, χρόνων ενασχόλησης με το κοινά, σε επίπεδο Τ.Α. στον Δήμο Προσοτσάνης, μου έχει διδάξει, πως ενίοτε, οι προτάσεις και βιαστικές, αποφάσεις εκτέλεσης έργων, κρύβουν παγίδες από τις οποίες ,δεν μπορούμε εύκολα να απεμπλακούμε. Τόσο ως Διοικήσεις, όσο όμως και ως κάτοικοι των περιοχών, στις οποίες ξεκινούν και δεν τελειώνουν. Οι όποιες τεχνικής φύσης παρεμβάσεις, σε υποδομές και όποια άλλα έργα ,με τους κατοίκους και δημότες μας να δοκιμάζονται επί σειρά ετών και να ταλαιπωρούνται λόγω λανθασμένων επιλογών και βιαστικών, χωρίς ιδιαίτερη μέριμνα έναρξη εργασιών, που δεν αποπερατώνονται, λόγω οικονομικών αγκυλώσεων, έλλειψη ρευστότητας και άλλων εμποδίων.

Με την παρούσα τοποθέτηση μου, θέλω να δώσω τα ακριβή στοιχεία, προκειμένου να τοποθετηθώ στην δημόσια κριτική και κυρίως λανθασμένου περιεχομένου (θεωρώ δε επί σκοπού προς το πρόσωπό μου) τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές όσο όμως και στο διαδίκτυο από το τον Δημοτικό Σύμβουλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Μιχάλη Ηλιάδη σε σχέση με το έργο Υδροδότηση Μενοικίου και ότι αυτό περιλαμβάνει .

Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε σε απόφαση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 103/2019 και στην πρόταση “αποδοχή όρων για την λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ΄ σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν 4509 / 2019 ΚΑΙ ΤΗΝ 130219-04-2018 ΚΥΑ του Υπουργείου Εσωτερικών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών (ΦΕΚ13/τΒ΄/24-4-2018) όπως τροποποιήθηκε με την υπ΄αριθμόν 44173/24-8-2018 (ΦΕΚ3656/τΒ΄/27-8-2018 και ισχύει”.

Η επί πολλά χρόνια, ταλαιπωρία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πετρούσας, από την μη σωστή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων εξ αιτίας λαθών και μη σωστών χειρισμών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του έργου, που αφορά στο Δίκτυο Υδροδότησης,  μας δίδαξε, πως ως  Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, οφείλουμε να σεβόμαστε τους δημότες μας, τόσο σε σχέση με την επιβάρυνση σε οικονομικό επίπεδο, όσο όμως και κύρια,σε ότι έχει σχέση, με την αναβάθμιση των συνθηκών ποιότητας ζωής, σε επίπεδο υποδομών.

Με ευθύνη, απέναντι σε κάθε δημότη μας ξεχωριστά, προχωράμε όχι δίνοντας λάθος στοιχεία, που παραπληροφορούν και δρομολογούν προσδοκίες, οι οποίες και ίσως δεν εκπληρώνονται ποτέ, αλλά με έργα, κατόπιν σοβαρών ερευνών και μελετών, που ως αποτέλεσμα, έχουν και θα έχουν, όχι έργα βιτρίνας, αλλά κάθε ευρώ να καλύπτει σε υπεραξία το έργο.
Έτσι, με την παρούσα τοποθέτηση μου, έρχομαι να αντικρούσω και κυρίως να διαψεύσω δημόσια, ότι μέχρι σήμερα έχει διατυπωθεί από την πλευρά του κ. Μιχάλη Ηλιάδη.

  1. Την απόφαση του Δ.Σ. 103/2019, την καταψήφισα εγώ, ο Γεώργιος Σύρτας, ως επικεφαλής τότε, της Ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Προσοτσάνης, επί Δημαρχίας Άγγελου Λύσσελη.
    Αυτό το ΟΧΙ, αφορούσε στην ενέργεια δανειοδότησης του έργου ΥΔΡΕΥΣΗ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ για τον λόγω, ότι ο Δήμος μας υποχρεούνταν να δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ,με την υποθήκευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του αλλά και του προγράμματος της ΣΑΤΑ.
  2. Στην συγκεκριμένη πρόταση εμπλέκονταν οι 3 κοινότητες Κοκκινογείων, Μικρόπολης και Καλής Βρύσης, με μια δημοπρασία και ένα ανάδοχο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος, δημιουργίας πολλών προβλημάτων και το έργο να μεταφέρεται προς αποπεράτωση στο μέλλον και φυσικά την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.
  3. Η νέα Δημοτική Αρχή, αποφάσισε την αλλαγή της πρότασης, ώστε να υπάρξουν ξεχωριστές μελέτες και να προβεί σε χρηματοδότηση, χωρίς την υποχρέωση υποθήκευσης των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, μέσα Εθνικούς Πόρους, πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Είμαστε και θα είμαστε παρόντες στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαισίου, που ο κάθε δημότης μας, θα είναι αποδέκτης των ωφελημάτων κάθε σχεδιασμού και υλοποίησης έργων ,γιατί πρώτα και κύρια, τον σεβόμαστε αλλά και γιατί, δουλεύουμε πάντα και σε όλα τα επίπεδα, στοχεύοντας, σε ότι θα μας κάνει καλύτερους και ως αιρετούς, αλλά και ως ανθρώπους.

Γεώργιος Σύρτας
Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων
Δήμου Προσοτσάνης