ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Στσερμπακόβ.

Οι κύριοι Στσερμπακόβ και Πατακάκης συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνοπόντιοι που ήρθαν στην πατρίδα μας από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., θέματα με τους ασφαλιστικούς φορείς και γενικότερα, το όλο ζήτημα με την παραμονή τους στην χώρα μας.

Ο κ. Στσερμπακόβ μας ευχαρίστησε για την αποφασιστική συμβολή μας στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος Πρόξενος, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα κτίρια της πόλης της Δράμας και την αρχιτεκτονική τους, τα οποία και αντικατοπτρίζουν την ιστορική ταυτότητά της, εκτίμησε βαθύτατα την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία των Δραμινών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράμμισε ότι: «Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ρωσία είναι ισχυροί και μακραίωνοι, λόγω του κοινού γεωπολιτικού περίγυρου καθώς και της κοινής θρησκείας μας. Τέτοιες συναντήσεις και συνεργασίες είναι πάντα εποικοδομητικές και μας επιτρέπουν να ανανεώσουμε τις σχέσεις μας και να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα προς όφελος των ίδιων των λαών μας».