ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Α. Πατακάκης, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Η Δραμινή κοινωνία μου έχει δώσει εντολή και αυτή την εντολή θα την ασκώ βάσει του νόμου, γιατί νομίζω ότι δεν μπορεί να μου την στερήσει κανείς»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στο Διοικητήριο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσία του κ. Μέτιου στην Π.Ε. Δράμας, μετά από την απόφαση αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη και τη μεταβίβαση αυτών στους 4 Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» κ.κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο, Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, Κώστα Κινατζίδη και κ. Γεωργία Χειράκη

Τον κ. Μέτιο, ο οποίος συνοδευόταν από την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Ζωή Κοσμίδου και άλλους συνεργάτες τους, υποδέχτηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξής του κ.κ. Λιθηρόπουλος, Γεωργιτσόπουλος και Κινατζίδης, οι οποίοι τον ξενάγησαν στα γραφεία τους και στους χώρους της Π.Ε. Δράμας. Ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση του κ. Μέτιου με τον κ. Πατακάκη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των τριών προαναφερθέντων Περιφερειακών Συμβούλων, αλλά και των Διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Ολιγόλεπτη παρουσία στη σύσκεψη είχε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.. Πάντως, αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, σε κάποια επόμενη επίσκεψή του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από εδώ και στο εξής η παρουσία στη Δράμα του κ. Μέτιου θα είναι αρκετά συχνή, ενδεχομένως ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση.

 

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα ούτε να παίζει, ούτε να δημιουργεί εντυπώσεις, ούτε να νομίζει ότι έχουν γίνει όλοι Αντιπεριφερειάρχες»

 

Μετά την ολιγόλεπτη παρουσία του στη σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του και τους Διευθυντές των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης ανέφερε, σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε.: «Είχαμε μια συνεργασία στο γραφείο μου με τον κ. Μέτιο. Ανταλλάξαμε απόψεις, είπαμε το τι ακριβώς έχει γίνει και ποιες είναι οι διαδικασίες και πώς θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα. Μπήκα και μέσα στην αίθουσα με τους Διευθυντές όλων των υπηρεσιών, είπα ότι από το νόμο –το οποίο επιβεβαίωσε και ο κ. Μέτιος- έχω αρμοδιότητες, τις οποίες δεν μπορεί να μου τις στερήσει κανείς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες είναι αυτές οι αρμοδιότητες, ο κ. Πατακάκης σημείωσε: «Οι αρμοδιότητες τις οποίες μου δίνει ο νόμος –και πάνω από το νόμο δεν είναι κανείς- είναι όλα τα θέματα τα οποία έχει η Οικονομική Υπηρεσία, είναι η Πολιτική Προστασία, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι -και το επιβεβαίωσε και το ζήτησε επίσημα ο Περιφερειάρχης- ότι το συντονισμό, τον έλεγχο και την εποπτεία των υπηρεσιών όλης της Περιφερειακής Ενότητας από το νόμο τις έχει ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης. Η Δραμινή κοινωνία μου έχει δώσει εντολή και αυτή την εντολή θα την ασκώ βάσει του νόμου, γιατί νομίζω ότι δεν μπορεί να μου την στερήσει κανείς.

Είπα ότι από την όλη διαδικασία αυτή προκύπτει πως ο,τιδήποτε γίνεται είναι υποχρεωμένες όλες οι υπηρεσίες, όλοι οι Διευθυντές να με ενημερώνουν. Το επιβεβαίωσε μέσα και ο Περιφερειάρχης πως ο,τιδήποτε γίνεται θα έχω πλήρη ενημέρωση. Και ο,τιδήποτε χρειαστεί να έχω άμεση επικοινωνία μαζί του για να μην μπορεί ο καθένας να μεταφέρει και να μεταφράζει μερικά πράγματα.

Τον έλεγχο, τη λειτουργία και όλες τις διαδικασίες για το Χιονοδρομικό την έχω και είναι γραμμένη πλέον και στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από εκεί και πέρα θα ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου, πιστεύοντας ότι η κοινωνία περιμένει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία ανοίγουν τώρα. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα ούτε να παίζει, ούτε να δημιουργεί εντυπώσεις, ούτε να νομίζει ότι έχουν γίνει όλοι Αντιπεριφερειάρχες. Υπάρχουν κανόνες. Τους κανόνες αυτούς να τους σεβαστούν και τους κανόνες αυτούς θα τους εφαρμόσω και θα τους ασκήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εκεί και πέρα, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος κριτής για να αξιολογήσουμε κάθε αξία και κάθε δυνατότητα.

Αλλά και στην κατ’ ιδίαν συνεργασία την οποία είχαμε με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκαν κάποια πράγματα, τα οποία πιστεύω ότι θα τακτοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες».