ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ

 

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΟΥ.5125/12-9-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου σας, το οποίο και συνοδεύει την απάντηση που έλαβα επί της υπ’ αριθμ. 7075/18-7-2016 ερώτησής μου αναφορικά με το ζήτημα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες, μου γνωστοποιήθηκε ότι το τεχνικό αντικείμενο της μελέτης της οδού Δράμα – Αμφίπολη αναμενόταν να παραδοθεί αρχές Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, ως και πράγματι έγινε ως πληροφορούμαι. Επειδή, όμως, υφίσταται μία αδράνεια από πλευράς του Υπουργείου σας, η έκταση της οποίας διεφάνη και από την συστηματική παράλειψη απαντήσεως στις το’ αριθμ. πρωτ. 621/20-3/2017 και 711/10-4-2017 ομοίου περιεχομένου επίκαιρες ερωτήσεις μου, πολύ φοβούμαι ότι ο προγραμματισμός για την εκτέλεση του έργου για μία ακόμη φορά χωλαίνει ελλείψει πολιτικής βούλησης άμεσης υλοποίησής του.

Εν όψει των ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απαντήσεις των συναρμοδίων υπηρεσιών που έλαβα επί της ανωτέρω αναφερόμενης ερώτησής μου, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Τι θα γίνει τελικά με την υλοποίηση των ήδη παραδοθέντων μελετών; Θα προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Τμήματος Δράμα – Αμφίπολη και πότε;
  2. Σε σχέση με τις απαντήσεις που έλαβα στην προηγούμενη ερώτησή μου, έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα των κάθετων αξόνων συνολικά και ποια είναι αυτή; Πότε εν τέλει θα υλοποιηθούν τα έργα;