Σε ανακοίνωση της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» αναφέρονται τα εξής:

Η παράταξή μας εγκαινιάζει τον συμμετοχικό, προεκλογικό σχεδιασμό εφαρμόζοντας μια σειρά δράσεων με το γενικότερο τίτλο «Ενεργός πολίτης». Η πρώτη δράση που τίθεται σε εφαρμογή είναι το «Συμμετέχω» με την οποία προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Δράμας, τους επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς και διάφορους συλλόγους και ομάδες πολιτών και συλλογικότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δρουν στον τόπο μας, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Απλές προτάσεις για την καθημερινή ζωή στην πόλη και την κάθε γειτονιά της, για τα δημοτικά μας διαμερίσματα, αλλά και προτάσεις για μεγάλα έργα και δράσεις, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη όχι μόνο των προβλημάτων του Δήμου μας, αλλά και όλων των ιδανικών και εφικτών λύσεων τους.

Ως αυριανή Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της συμμετοχής του πολίτη στην τοπική διακυβέρνηση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη, άμεσα, μέσα από τις διάφορες πολιτικές και προτάσεις που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Επιδιώκουμε, λοιπόν, την ενεργοποίηση των συνδημοτών μας, με την πεποίθηση ότι υπάρχει πληθώρα ιδεών και προτάσεων. Γιατί ο ενεργός δημότης είναι ο υπεύθυνος δημότης, που είναι ενημερωμένος, ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία.

Ο ενεργός πολίτης, πέραν της ψήφου του, για να παραμείνει ουσιαστικά ενεργός θα πρέπει να μετέχει στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς του, στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή του μέσα στον Δήμο, αλλά συγχρόνως και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, δηλαδή των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Οι πολίτες, και για όλον το μήνα Απρίλιο, μπορούν να υποβάλλουν εδώ https://dramarestart.gr/active-citizen/participate/ τις προτάσεις τους για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μας. Ενδεικτικά αναφερόμενα θεματικά πεδία:

 1. Αγροτικός & Κτηνοτροφικός τομέας
 2. Αειφορική διαχείριση περιβάλλοντος και φυσικών πόρων
 3. Απασχόληση & επιχειρηματικότητα
 4. Δομημένο περιβάλλον
 5. Έξυπνος Δήμος – έξυπνη πόλη
 6. Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
 7. Κυκλική οικονομία & διαχείριση απορριμμάτων
 8. Παιδεία & αθλητισμός
 9. Πολιτισμός
 10. Ποιότητα ζωής
 11. Τουρισμός