Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017, στο μνημείο στο δημοτικό κήπο, ο εορτασμός για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, παρουσία του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Λιθηρόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Μπαϊρακτάρη, εκπροσώπων του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κ.α. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε:

Σήμερα, είναι η ημέρα που γιορτάζει η Δημοκρατία, είναι η ημέρα που τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να διατηρηθεί αλώβητο το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας και της δημοκρατίας, είναι η ημέρα εξέγερσης των φοιτητών και των αγωνιστών της Δημοκρατίας.

«Είμαστε άοπλοι» φώναζαν οι φοιτητές, «είμαστε αδέρφια» και έψελναν τον εθνικό ύμνο. Το σύνθημα ήταν ένα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Ένα σύνθημα των φοιτητών του χθες που παραμένει σύγχρονη απαίτηση.

Ας θυμόμαστε και ας διδαχθούμε ότι ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ! Ας γιορτάσουμε και παράλληλα ας τιμήσουμε αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό της Δημοκρατίας, που μέσα εμπερικλείει την ελευθερία και την παιδεία.

Χρόνια πολλά στη Δημοκρατία, Χρόνια πολλά σε όλους!

Αιωνία η μνήμη των αγωνιστών!