Μετά τη συγχώνευση των δύο χειρουργικών κλινικών ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό λόγω ελλείψεων που προέκυψαν από τις αναστολές των ανεμβολίαστων εργαζόμενων (δες ΕΔΩ) το Νοσοκομείο Καβάλας προχωρά στην… ενοικίαση νοσηλευτικού προσωπικού από ιδιωτικές κλινικές.

 

Είναι, πιθανότατα, το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο πανελλαδικά στο οποίο θα εργαστούν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

 

Πρόκειται, σε πρώτη φάση, για 20 άτομα, τα οποία θα διαθέσει ιδιωτική κλινική της Καβάλας με την οποία ήρθε σε συμφωνία η διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στον KavalaNews 102.8 και τονίζοντας ότι η λύση αυτή θα έχει το ίδιο κόστος με πριν.

 

Έκανε επίσης γνωστό ότι έχουν γίνει επαφές και με άλλους κλινικάρχες.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κενές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι τουλάχιστον 50.

 

«Για το νοσηλευτικό προσωπικό, θα αναλάβω την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια. Μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να προσλάβουμε άτομα για τρεις μήνες και αν χρειαστεί και περισσότερο. Έχω συνεννοηθεί και θα βρεθούν νοσηλευτές. Θα προσλάβουμε 20 άτομα και το κόστος θα είναι ισόποσο με τα άτομα που τέθηκαν σε αναστολή», είπε στον KavalaNews 102.8 ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

 

«Πιεζόμαστε και σε συνδυασμό με την αναστολή εργασίας υγειονομικών η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η Υγειονομική Περιφέρεια, μας έδωσε 20 νοσηλεύτριες αλλά μόνο 4 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Δεν υπάρχουν στην ‘’δεξαμενή’’ νοσηλευτές να προσλάβουμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ