Σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Παρανεστίου στις Τοπικές Κοινότητες Αδριανής, Πλατανιάς για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, με το Κέντρο Κοινότητας του και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και τον Εκπολιτιστικό σύλλογο Παρανεστίου διοργάνωσε την Δευτέρα 18 Μαρτίου ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, καλωσορίζοντας τους εισηγητές και όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε σύντομη αναφορά για την σημασία των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας στους δημότες του Παρανεστίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι, οι εισηγητές της εκδήλωσης κ. Ξάνθης Ανδρέας, Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ ΔΠΘ, και η κ. Καραγιάννη Γεωργία, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, ανέπτυξαν εξαιρετικά τα θέματα «Στρές και Καρκίνος» και «Πώς μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον να στηρίξει τον ασθενή ψυχικά». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον ζωντανό διάλογο που ακολούθησε.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους εισηγητές κ. Ανδρέα Ξάνθη και κ. Γεωργία Παπαγιάννη, την Πρόεδρο κ. Ευγενία Σεραφίδου και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παρανεστίου, καθώς και όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.