«ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ»

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών, στην πόλη της Δράμας. Ο κ. Κρανιδιώτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και οργανώσεων της πόλης από τους οποίους ενημερώθηκε και διαμόρφωσε μια σφαιρική εικόνα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της περιοχής. Είχε παράλληλα την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις θέσεις της Νέας Δεξιάς καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star Βορείου Ελλάδος, το έλλειμμα ηγεσίας που πλήττει την πατρίδα μας. Συγκεκριμένα στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» υπογράμμισε την κατηγορηματική αντίθεση στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, την ανάγκη να επανέλθει η παιδεία στην συνταγματική της αποστολή που είναι η εθνική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των νέων και άσκησε κριτική στην σημερινή κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας ότι η Νέα Δεξιά έχει ευρωσκεπτικιστική προσέγγιση.

Παράλληλα, στην ομιλία που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο «Ξενία», ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς αναλύοντας τις πολιτικές θέσεις του κόμματος εστίασε στην πρόσφατη παρουσίαση της ενιαίας στρατηγικής για το Μεταναστευτικό και το Δημογραφικό όσο και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στα εθνικά θέματα. Απαντώντας σε ερωτήσεις παρισταμένων πολιτών, ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθεί η Νέα Δεξιά ως «ένα πολιτικό κίνημα κανονικών ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν την ίδια δύσκολη καθημερινότητα», γεγονός που τους καθιστά ικανούς να εκπροσωπήσουν αξιόπιστα και υπεύθυνα τις προσδοκίες και τις ελπίδες των Ελλήνων.

Αναλυτικότερα, η περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δεξιάς άρχισε με επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο (Ε.Κ.Δ.), όπου ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω της υψηλότατης ανεργίας και της συχνής παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από μερίδα των εργοδοτών. Ακολούθησε επίσκεψη στο Σύλλογο Πολυτέκνων της πόλης, όπου ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Σμολοκτός αναφέρθηκε στη δραματική μείωση των γεννήσεων αλλά και στις πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί ο σύλλογος για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας. Τη δεύτερη μέρα της περιοδείας ο κ. Κρανιδιώτης παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναού του Αγίου Νικολάου προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας Παύλου με τον οποίον είχε συνάντηση μισής ώρας. Στην συνέχεια επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής λόγω της προβληματικής πρόσβασης στο κεντρικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Εγνατίας, στις δράσεις που γίνονται από το δήμο για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού καθώς περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων της Δράμας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, στα υψηλά ποσοστά καρκίνου που καθιστούν αδήριτη ανάγκη τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά και για τις προσπάθειες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού και οι εκδηλώσεις της «Ονειρούπολης» και της «Δραμοινογνωσίας». Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης τόνισε το υψηλό ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην προβληματική οδική σύνδεση με την Εγνατία, ένα χρόνιο ζήτημα που όφειλε να αποτελεί μια κεντρική προτεραιότητα των περιφερειακών αυτοδιοίκησεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σημείωσε δε ότι το 28% των εσόδων του Οργανισμού Λιμένων Θεσσαλονίκης προέρχεται από τα περισσότερα από 38.000 φορτηγά που μεταφέρουν μάρμαρο, οίνο και άλλα προϊόντα της Δράμας προς το εξωτερικό. Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας όπου ο κ. Κρανιδιώτης ενημερώθηκε για το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, «χαρακτηριστικό της φιλονομίας του δραμινού λαού», σύμφωνα με τα λόγια του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Γιώργου Καϊπάκη και ακολούθησε επίσκεψη στην Ένωση Κυριών Δράμας, έναν τοπικό οργανισμό κοινωνικής παρέμβασης με πανελλήνια εμβέλεια, οι δράσεις του οποίου παρουσιάστηκαν συνοπτικά από την κ. Αλίκη Τσιαμούρα. Οι συναντήσεις του κλιμακίου της Νέας Δεξιάς ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο Επιμελητήριο της Δράμας όπου ο Πρόεδρός του κ. Στέφανος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της περιοχής και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να στηριχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατικοποιήσει το θεσμό των Επιμελητηρίων.