Για 13 ολόκληρα χρόνια αναγκάστηκε να λέει ψέματα στην αγαπημένη της γιαγιά μια γυναίκα από την Κίνα προκειμένου να μην την πληγώσει. Την ιστορία έφεραν στο φως κινεζικά μέσα ενημέρωσης και την αναδημοσίευσε το odditycentral.

Η 46χρονη Cheng Jing από την Xi’an πρόσφατα έχασε τη γιαγιά της η οποία πέθανε σε ηλικία 100 ετών. Τα τελευταία όμως 13 χρόνια της ζωής της, η εγγονή της έκανε τα πάντα για να την κάνει να πιστέψει πως η κόρη της, δηλαδή η μητέρα της 46χρονης ήταν ζωντανή.

Ψέματα για ιερό σκοπό

Η εγγονή της γνώριζε πως αν η γιαγιά της μάθαινε την αλήθεια θα κατέρρεε, γι’ αυτό επέλεξε να της λέει ψέματα για έναν όμως ιερό σκοπό. Έτσι, είχε βάλει μια άλλη γυναίκα να μιμείται τη φωνή της μητέρας της και να μιλά στο τηλέφωνο στην ηλικιωμένη κυρία, προσποιούμενη πως ήταν η κόρη της.

Η γυναίκα που πέθανε είχε πάντα ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα της. Από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο, της τηλεφωνούσε κάθε μέρα για να μην καταλάβει ποτέ ότι ήταν άρρωστη. Είχε μάλιστα ζητήσει από τα παιδιά της να μην πουν ποτέ την αλήθεια στην ηλικιωμένη, αν εκείνη δεν τα κατάφερνε.

Ηχογραφημένα μηνύματα και μιμήσεις

Έτσι, η Cheng σεβάστηκε την τελευταία επιθυμία της μητέρας της και δεν αποκάλυψε ποτέ την αλήθεια στη γιαγιά της, μετά τον θάνατο. Κάθε φορά που την έπαιρναν τηλέφωνο, έπαιζαν ηχογραφημένα μηνύματα στα οποία η γυναίκα ρωτούσε τη μητέρα της αν πήρε τα φάρμακά της, αν είναι ζεστά στο σπίτι ή αν έφαγε καλά.

Στη συνέχεια, στην «ιερή» αποστολή συνέδραμε και η Chen Weiping, η γυναίκα η οποία μιμούνταν τη φωνή εκείνης που πέθανε για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μια φορά ωστόσο η ηλικιωμένη παραλίγο να καταλάβει τι συνέβαινε, καθώς αναγνώρισε την διαφορετική φωνή. Η Weiping είπε στην υποτιθέμενη μητέρα της πως είχε κρυώσει και γι’ αυτό ακούγονταν διαφορετικά. Εκείνη πείστηκε και δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια.

Πηγή: ethnos.gr