Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Μετά από 12 ημέρες νοσηλείας με κορωνοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε σήμερα εξιτήριο.

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος, έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο σήμερα στις 15:45, μετά από νοσηλεία δώδεκα (12) ημερών.» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Το πρωί της 19ης Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο ίδιος διαγνώστηκε με κορωνοϊό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, με ήπια ωστόσο συμπτωματολογία. Παρ’ όλα αυτά κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά σε ΜΑΦ.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε έντονη φημολογία πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακολουθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως εκείνη που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ όταν νόσησε από κορωνοϊό.

Άμεση ήταν η διάψευση από την διευθύντρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, Αναστασία Κοτανίδου. «Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο.

Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», σημείωσε η κ. Κοτανίδου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, έσπευσε από την πλευρά του να τονίζει πως «όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι.

Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό είναι οι θεράποντες γιατροί».

Πηγή: www.lifo.gr