Την πρώτη του κατάθεση προς τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής έδωσε ο τραυματίας από την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε το πρωί σε κτήριο της λεωφόρου Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 78χρονος άνδρας είπε, ότι από χθες είχε διαπιστώσει μία περίεργη μυρωδιά στον χώρο, αλλά δεν είχε δώσει σημασία.

Όπως είπε, υπήρχαν στιγμές που καταλάβαινε μία μυρωδιά αερίου, χωρίς όμως να μπορεί να καταλάβει, τι συμβαίνει.

«Το πρωί μόλις σηκώθηκα, πάτησα τον διακόπτη για να ανάψω το φως και αμέσως έγινε η έκρηξη», είπε στους πυροσβέστες ο τραυματίας.

Αυτήν την ώρα, στο κτήριο βρίσκονται αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ λίγο νωρίτερα αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν από το σημείο τους πολίτες καθώς η μυρωδιά από τη διαρροή αερίου ήταν πολύ έντονη.

Το κτήριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχεδόν καταστραφεί και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των αρχών ασφαλείας, που ερευνούν τι ακριβώς συνέβη.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το πρωί, σε ημιώροφο, ενώ υπάρχει ένας πολυτραυματίας, 78 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα άκρα στο Λαϊκό Νοσοκομείο και εισήχθη στο χειρουργείο.

Το κτήριο στο οποίο συνέβη η έκρηξη, ήταν υπό ανακαίνιση.

Στο ισόγειο του κτηρίου βρίσκεται κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ στον ημιώροφο, όπου είναι δύσκολο να καταλάβουν τι υπήρχε, λόγω των ζημιών που προκάλεσε η έκρηξη, βρισκόταν το άτομο που τραυματίστηκε, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, διέμενε εκεί.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε ακτίνα 200 μέτρων.

https://twitter.com/sokolata_sketi/status/1486209666619215880?s=20

Πηγή: cnn.gr