ΠΑΡΟΥΣIΑΣΗ ΒΙΒΛIΟΥ

 

 

Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019 στις 18.00, η Δρ. Βασιλική Μισσιρά παρουσιάζει το τελευταίο της βιβλίο «Εκπαιδεύοντας Δημοκρατικούς Πολίτες», από τς εκδόσεις Επίκεντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κλ. Διακομανώλη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, ο Στ. Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής, ο Γ. Παπαγεωργίου, Αθήνα 9.84, ο Κ. Τσουτσοπλίδης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα και οι Πανεπιστημιακοί, Καθ. Δ. Χρυσοχόου και Αν. Καθ. Αρ. Πασσάς. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Ελ. Παπαδημητρίου.

Μέσα από την παρουσίαση των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, η συγγραφέας εξετάζει τον βαθμό που συμβάλλουν  στην προώθηση της δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης και της ενεργού συμμετοχής του Ευρωπαίου Πολίτη. Αν και σημειώνεται μια προσπάθεια να εμπλακούν οι πολίτες –ιδίως οι νέοι- στα δημόσια πράγματα, οι ίδιοι είναι εξοικειωμένοι με τις δημοκρατικές διαδικασίες; Με δεδομένο ότι η ιδιότητα του ενεργού πολίτη δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην εκλογική πράξη, πώς θα ενεργοποιηθεί και θα διευρυνθεί η συμμετοχή των νέων στα δημόσια πράγματα;

Το πόνημα της Δρ. Μισσιρά, με συγκεκριμένα παραδείγματα και πλούσια βιβλιογραφία, δίνει σαφείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.