Η εκδοτική επιτυχία της Ελλάδας, το βιβλίο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;», από τις Εκδόσεις Sportbook, του Δραμινού συγγραφέα και προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι διαθέσιμο πλέον και στα αγγλικά με τον τίτλο «Keep your mind running». Έτσι οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες από όλο τον πλανήτη μπορούν να το αποκτήσουν και να το διαβάσουν.

Ο Δημήτρης Τζεφαλής

Ο Δημήτρης Τζεφαλής, κατάγεται από το Μοναστηράκι Δράμας και είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Διατμηματικό πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία» στην κατεύθυνση της Προπονητικής Αθλημάτων. Είναι επίσης εν ενεργεία προπονητής στίβου, αθλητής δρόμων μεγάλων αποστάσεων και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στον Μαραθώνιο δρόμο, όλες τις αποστάσεις στην άσφαλτο αλλά και στους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Είναι ο ιδρυτής και προπονητής της ομάδας δρόμων αντοχής One Step Beyond_Endurance Team που σκοπό έχει τη διάδοση των δρόμων μεγάλων αποστάσεων, προπονητής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (Σ.Κ.Α.Δ.) και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (Drama Runners). Έχει βοηθήσει δεκάδες αθλητές να βελτιωθούν συστηματικά πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις από τα 5 χλμ. έως τον Μαραθώνιο, και όχι μόνο, χωρίς τραυματισμούς, αυξάνοντας παράλληλα την αγάπη τους και διατηρώντας αμείωτη την όρεξη στην προπόνηση και τους αγώνες, χωρίς ψυχαναγκασμούς.

Αρθρογραφεί στην πρώτη ελληνική ιστοσελίδα για το τρέξιμο www.RunningNews.gr, στην προσωπική του ιστοσελίδα www.OneStepBeyond.gr και το 1ο ελληνικό περιοδικό για τον κλασικό αθλητισμό, Athletics. Έχει τερματίσει σε περισσότερους από 20 μαραθωνίους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το ρεκόρ του στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι 2 ώρες 44 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Είναι κάτοχος του Πανελληνίου και Βαλκανικού ρεκόρ βετεράνων, ηλικίας 40-44 ετών, στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια από το 2013 με χρόνο 9’ 52’’ 18 στην Αθήνα. Στα 44 του χρόνια εξακολουθεί να προπονείται και να αγωνίζεται σε αγώνες ασφάλτου και ορεινού τρεξίματος διαφορετικών αποστάσεων. Ζει και εργάζεται στη Δράμα.

«Που τρέχει ο λογισμός σου;»

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Δημήτρης Τζεφαλής αποκαλύπτει είκοσι ένα + ένα παραδείγματα και πορείες ανθρώπων, τα οποία σχετίζονται με το τρέξιμο και ιχνηλατεί πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφο, πιο θετικό, πιο ενδιαφέρον, τόσο το δρομικό μας ταξίδι, όσο και το ταξίδι της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προτίθεται να μας «προπονήσει» για μια ομορφότερη και πληρέστερη ζωή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Με όχημα μια ρήση κάθε φορά, ο Δημήτρης Τζεφαλής παρουσιάζει μια σειρά από αθλητές και προπονητές. Με τη ματιά του αναδεικνύει πως το τρέξιμο, εκτός από σωματική άσκηση, είναι και μία πολυφωνική δραστηριότητα, μία αέναη τακτοποίηση του εαυτού, ένα τέμπο ζωής. Οι γκριμάτσες του Ζάτοπεκ, το χαμόγελο του Γκεμπρεσελασιέ, η ταπεινότητα του Ελ Γκερούζ είναι ένα παιχνίδι ταυτότητας. Δεν παίζει ρόλο αν πέτυχαν τα όνειρά τους, ψιθυρίζει ο Δημήτρης σε καθεμιά από τις είκοσι μία + μία ιστορίες του βιβλίου. Σημασία έχει αυτό που γίνεσαι κυνηγώντας τα». (Γιάννης Παττακός, Συγγραφέας – Μαραθωνοδρόμος)

«Κάθε πρωταθλητής έχει πίσω του μία ιστορία. Όλοι που θα διαβάσετε έχουν καταφέρει να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όπως και πολλοί που ζουν δίπλα μας. Κάθε ιστορία θυμίζει σε όλους γιατί το τρέξιμο δίνει ζωή. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που πέτυχαν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, αλλά πώς διαχειρίστηκαν τον εαυτό τους για να πετύχουν αυτό που ονειρευτήκαν. Ο Δημήτρης Τζεφαλής ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει τρέξιμο και πώς μπορεί να γίνει οδηγός στη ζωή όλων. Γιατί κάθε βήμα μάς πάει μπροστά και το τρέξιμο μάς μαθαίνει με τον πιο σωστό τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά και στη ζωή». (Λευθέρης Πλακίδας, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος – Μαραθωνοδρόμος)