ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18.00, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

 

 

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Αν. Μακεδονίας μαζί με την Οικολογική Κίνηση Δράμας, τις Δασικές Υπηρεσίες Δράμας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας διοργανώνουν εσπερίδα για τον «Δασικό Πλούτο της Δράμας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 το απόγευμα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

18:00-18:10 Προσέλευση συμμετεχόντων

18:10–18:30 «Οι Προστατευόμενες Περιοχές του Ν. Δράμας»,

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δρ. Δασολόγος, Δασάρχης Δράμας.

18:30–18:50 «Απειλούμενα είδη του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης»,

Σταύρος Κεχαγιόγλου, Msc Δασολόγος, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.

18:50–19:10 «Αξιολόγηση Ποωδών ειδών της Οροσειράς Ροδόπης για καλλωπιστική χρήση»,

Αικατερίνη Ιωσηφίδου, Msc Περιβαλλοντολόγος – Θεοδώρα Μέρου, Δρ. Δασολόγος, Κοσμήτορας ΣΤΕΓ ΤΕΙ Α.Μ.Θ., Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

19:10–19:30 «Εκτίμηση του πληθυσμού και της δυναμικής του και καταγραφή των ενδιαιτημάτων του αγριόγιδου (Rupicapra rupicapra balcanica) στο Νομό Δράμας»,

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Δρ. Δασολόγος, Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας «H Άρτεμις».

19:30-20:30 Προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ «Αδάμαστη Φύση», μια παραγωγή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.

20:30–21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Ο Δασικός πλούτος της Δράμας και της Οροσειράς Ροδόπης ευρύτερα με την μοναδική βιοποικιλότητα της χλωρίδας και πανίδας του, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί ένα κεφάλαιο για τον τόπο μας. Το κεφάλαιο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως βοηθώντας ταυτόχρονα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Για την ορθότερη όμως αξιοποίηση και προστασία αυτού του Δασικού Πλούτου από όλους μας, πρέπει, πρώτα οι κάτοικοι της περιοχής της Δράμας, να γίνουν κοινωνοί του και να τον γνωρίσουν καλύτερα. Με αυτό λοιπόν το στόχο διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.