ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως, «Μήνας πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Στόχος του θεσμού είναι να καταλάβουμε την σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό ο σύλλογός μας θα οργανώσει εκδήλωση με την οποία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής μας.

Στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, το πρωί από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο σπιτάκι της πλατείας Ελευθερίας της Δράμας, θα πραγματοποιηθεί δράση πληροφόρησης για τον καρκίνο του μαστού.

Θα είμαστε εκεί με εθελοντές γιατρούς, γυναικολόγους και χειρούργο της πόλης μας όπου θα παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική και θα γίνεται παράλληλα ψηλάφηση μαστού.

Θα είμαστε εκεί όλο το Δ.Σ., τα μέλη μας και οι φίλοι μας, μοιράζοντας έντυπο υλικό και τα ροζ κορδελάκια μας, για να δηλώσουμε την σημασία της πρόληψης, που με αυτή σώζονται ζωές.

Ο Δήμος Δράμας πάντα συμπαραστάτης μας θα φωταγωγήσει με ροζ φώτα το κτήριο του παλιού Δημαρχείου στην πλατεία την ίδια μέρα, τις βραδινές ώρες από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ..

Μη φοβάστε τον καρκίνο, δεν είναι ταμπού, είναι μία ασθένεια που αν την προλάβουμε έγκαιρα μπορούμε να την νικήσουμε.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Ευγενία Σαραφίδου.