Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Δράμα και στην υπόλοιπη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, «λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων».

Σχετικά με τη μη πραγματοποίηση παρέλασης στη Δράμα, σχετική πρωτοβουλία είχε ληφθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και ο λόγος αφορά το αυξημένο ιικό φορτίο που παρουσιάζεται στην Π.Ε. Δράμας. Άλλωστε, αντίστοιχες αποφάσεις για μη πραγματοποίηση παρελάσεων είχαν ληφθεί και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πιερίας, όπου και εκεί καταγράφονται σε καθημερινό επίπεδο αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου, η λαμπρότητα της οποίας δεν αλλοιώνεται από τη μη πραγματοποίηση παρελάσεων, έχει ως εξής:

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αναστάσιο Σαλή, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας.

11:00 Παράθεση καφέ – μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας (είσοδος μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις).

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

-Έναρξη τελετής

-Επιμνημόσυνη Δέηση

-Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εκπροσώπους Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.