ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Γ. ΛΟΥΛΟΥΔΗ

  •  «Ο Δήμος έχει προχωρήσει πολύ μπροστά, γίνονται πάρα πολλά πράγματα και εμείς θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να γίνουν περισσότερα»
  •  «Είμαι ικανοποιημένος για την επιλογή μου να είμαι μέλος της ομάδας της Κυριακής Παπαζώτου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος παρακολουθώντας από κοντά την πορεία της αυτά τα δύο χρόνια»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ. Γιάννης Λουλούδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από ένα μήνα.

 

Νέα καθήκοντα Κύριε Λουλούδη, καλή επιτυχία. Ποια είναι η πρώτη εικόνα;

Από 1η του μηνός έχω αναλάβει την Αντιδημαρχία που αφορά θέματα που σχετίζονται με τις λαϊκές αγορές του Δήμου, τον συντονισμό των Προέδρων και θέματα εθελοντισμού. Δηλαδή, τα καθήκοντα που είχε ο κύριος Καγκελίδης. Η πρώτη εικόνα ήταν ενθαρρυντική, γιατί ο Δήμος έχει προχωρήσει μπροστά, γίνονται πάρα πολλά πράγματα και εμείς θα προσπαθήσουμε να γίνουν περισσότερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφέρω όσα μπορώ στον συνδημότες μου. Από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω, όσο το δυνατόν περισσότερο, να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Είμαι άνθρωπος που δεν έχω χάσει ούτε στιγμή την επαφή με τους δημότες, γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου και ελπίζω ότι θα συμβάλλω κι εγώ για να λυθούν.

 

Ο κόσμος ψάχνει να βρει τα κακώς κείμενα. Μετά τις παραιτήσεις και ό,τι έχει συμβεί, υπάρχει μια εικόνα που δεν ξέρω αν είναι πραγματική ή πλησιάζει στην πραγματικότητα. Τι λέτε για όσους αντιδρούν, για όσους έχουν διαφορετική άποψη και γενικά για την κατάσταση που δεν βοηθά στην προώθηση των θεμάτων του Δήμου.

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, επικεντρωμένοι στην προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους δημότες. Ελάχιστα μας απασχολούν οι παραφιλολογίες, ενώ έχουμε επιστήσει την προσοχή μας στο έργο.

Θεωρώ ότι τρώνε τις σάρκες τους όσοι ασχολούνται με μικροπρέπειες. Τα πράγματα για μένα είναι απλά. Υπάρχει μια συνεργασία που έδωσε μία νέα ώθηση στον Δήμο.

Αυτοί που ασχολούνται συνεχώς με τα κακώς κείμενα και διογκώνουν όσα δεν τους αρέσουν είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και δεν είναι τυχαίο ότι είναι αυτοί που δε μπορούν να έχουν αυτήν την περίοδο, τον «πρώτο λόγο». Είναι αυτοί που δυστυχώς αντί να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ασκούν στείρα αντιπολίτευση και έχουν στο μυαλό τους μόνο τις εκλογές.

Η εικόνα του Δήμου άλλαξε, νοικοκυρεύτηκε, γίνονται πράγματα που έπρεπε να γίνουν χρόνια πριν. Οι δημότες βλέποντας ότι μετά από χρόνια προχωράνε τα πράγματα, ζητούν να ικανοποιηθούν πληθώρα αιτημάτων, γιατί πλέον πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Δυστυχώς τόσο η οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού συχνά δε βοηθά και υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

Πιστεύετε ότι στις παραιτήσεις υπήρχε σκοπιμότητα;

Δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Βέβαια όλα φαίνονται με τον χρόνο.

Μέχρι και πριν ένα μήνα η πληροφόρηση για τις σχέσεις των ανθρώπων της διοίκησης ερχόταν σε μένα αλλά και στους υπόλοιπους ανθρώπους της παράταξης από την επικεφαλής μας, την Κική Παπαζώτου.

Η Κική είναι ένας θετικός άνθρωπος και αισιόδοξος, παρόλα αυτά όταν δεν είναι καλά μπορείς να το διακρίνεις ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Είναι κάθε στιγμή ακριβώς αυτό που δείχνει.

Αν δεν υπήρχε ένα καλό κλίμα θα το είχαμε καταλάβει, θα φαινόταν.

 

Τι στόχο έχει η Αντιδήμαρχία σας για την περίοδο που διανύουμε και πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα; Αν έπρεπε να μπει μια προτεραιότητα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να διορθωθεί, να βελτιωθεί ή να λάβει σάρκα και οστά;

Το πρώτο που θα προσπαθήσω να φέρω εις πέρας είναι ο συντονισμός όλων των Προέδρων με τις αρχές του Δήμου και μια ιεράρχηση των προβλημάτων, ώστε οι εργασίες να πραγματοποιούνται, να μη μένουν πίσω και να λύνονται τα προβλήματα.

Σε αυτό θα χρειαστώ τη βοήθεια όλων των Προέδρων. Άποψή μου είναι ότι οι Πρόεδροι πρέπει να νιώθουν μέλη της διοίκησης και έτσι τους αντιμετωπίζω. Όλοι με ξέρουν, είμαι εδώ, θέλω να συνεργαστώ και ευελπιστώ ότι θα συνεργαστώ άψογα μαζί τους.

 

Υπάρχει μια ρήση που λέει τα παράπονά σας στον Δήμαρχο. Καμιά φορά, θα πω εγώ, και στον Αντιδήμαρχο. Ακούτε παράπονα από τα τοπικά διαμερίσματα; Υπάρχουν γκρίνιες, υπάρχουν θέματα που μπορούν να διορθωθούν και είχαν μείνει πίσω;

Πάντα θα υπάρχουν παράπονα, γι’ αυτό είμαστε εδώ, να ακούμε τους δημότες και να επιλύουμε τα προβλήματα τους.

 

Κύριε Λουλούδη, αν και είναι λίγο νωρίς, υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί των επικείμενων εκλογών. Υπάρχουν ονόματα τα οποία ακούγονται και υπάρχουν ονόματα τα οποία «παίζουν» για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, αν και είμαστε 2 χρόνια πριν τις εκλογές. Θέλω να μου πείτε, καθώς είστε ένας άνθρωπος που ζει εδώ, αφήνοντας το στίγμα του στην τοπική κοινωνία, αν τα ονόματα που ακούγονται είναι αληθή. Πρόκειται να έχουμε νέες υποψηφιότητες ανθρώπων, απ’ ότι ακούγεται σοβαρών, καταξιωμένων και γενικώς κοινωνικά αποδεκτών.

Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εκλογές και μάλιστα είναι τελείως παράλογο το γεγονός ότι ακούστηκαν υποψηφιότητες λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή της νέας διοίκησης και ενώ δεν πρόλαβε κανείς να διαπιστώσει αν αξίζει η διοίκηση την εμπιστοσύνη όλων μας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν προσωπικές σκοπιμότητες, ενώ για να εμπιστευτώ εγώ κάποιον για υποψήφιο Δήμαρχο θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι ο στόχος του είναι το κοινό καλό.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Βλέπουμε ξανά ανθρώπους που είχαν χρόνια να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί απογοητεύτηκαν κάποτε και τώρα αυτοί οι άνθρωποι βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται και την ποιότητα των ανθρώπων της διοίκησης θέλουν να γυρίσουν και να ασχοληθούν πάλι με τον Δήμο και με τα κοινά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν εκφράσει ανοιχτά πλέον τη στήριξή τους στην Κυριακή Παπαζώτου και εμπράκτως με την είσοδό τους στην ομάδα που θα οδηγηθεί στις εκλογές του 2023. Αυτό θέλω να πω ότι οφείλεται κυρίως στον χαρακτήρα και τις ικανότητές της. Η δυναμική που έχει δείξει εδώ στον Δήμο με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα αυτά που έχουν δρομολογηθεί, το πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα όλων δημοτών και συνεργατών, ο ενωτικός χαρακτήρας της, το γεγονός ότι είναι προσιτή και απαλλαγμένη από στερεότυπα και τίτλους, η αγάπη της για τον τόπο και η άπλετη διάθεση για προσφορά, είναι χαρακτηριστικά που σπανίζουν στον χώρο.

Είμαι ικανοποιημένος για την επιλογή μου να είμαι μέλος της ομάδας της και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος παρακολουθώντας από κοντά την πορεία της αυτά τα δύο χρόνια. Μάλιστα σε μια περίοδο που τόσο προσωπικά προβλήματα υγείας την ταλαιπώρησαν αλλά δεν την φρέναραν και ταυτόχρονα, η πανδημία μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας οδήγησε σε καθυστερήσεις.

Ξέρετε, πριν χρόνια, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά, αλλά στην επικεφαλής μας με την εμπειρία που είχα, είδα στοιχεία που με έκαναν να πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

 

Μπορούμε να πούμε ονόματα;

Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα με αυτό, αλλά άνθρωποι όπως ο Βαγγέλης Ζουρνατζής είναι άνθρωποι που μόνο αν άξιζε θα έδιναν το παρών. Είναι εκλεκτικός, άξιος και ηθικός, ιδιαίτερα κοινωνικός άνθρωπος, ο οποίος πολύ παλαιότερα –αν δεν κάνω λάθος πριν από 12 χρόνια- είχε ασχοληθεί με τα κοινά. Τώρα κινήθηκε και πάλι το ενδιαφέρον του για να ασχοληθεί ξανά. Εγώ από μεριάς μου θα τον καλωσορίσω στην ομάδα μας.

 

Υπάρχουν άλλες τέτοιες υποψηφιότητες; Υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενδιαφέρον και από άλλους, οι οποίοι το συζητάνε και το σκέφτονται;

Αρκετές πρωτοβουλίες πήρα, θεωρώ ότι η επικεφαλής μας είναι αρμόδια να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η ίδια πάντως θεωρεί από όσα λέει ότι είναι πολύ νωρίς για εκλογές.

Θα κάνω μία γενικότερη διαπίστωση. Όντως υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα από αξιόλογα άτομα με ή και χωρίς εμπειρία.

 

Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας.

Εγώ σας ευχαριστώ, κύριε Λάτσα, που με ακούσατε.