Στο μικροσκόπιο της Europol φέρεται να βρίσκεται η Βουλγαρία, καθώς στη χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», που σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουν χρυσές δουλειές τα κυκλώματα που εκδίδουν «εικονικά» πιστοποιητικά covid. Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ανταποκρίτρια Ειρήνη Ζαρκαδούλα μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι συνελήφθη και 43χρονος Γερμανός, όταν επέστρεψε στη χώρα του με παράνομο πιστοποιητικό εμβολιασμού που παρέλαβε ταξιδεύοντας στη Βουλγαρία.

Το γεγονός ότι το πιστοποιητικό δεν πέρασε από τους ελέγχους στη Γερμανία, ίσως να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις για το κύκλωμα αλλά και τους «πελάτες», μεταξύ αυτών ανεμβολίαστοι από τη Βόρεια Ελλάδα που φέρεται να προμηθεύονται πλαστά πιστοποιητικά έναντι τριακοσίων ευρώ.

Μόλις στο 17% είναι το ποσοστό εμβολιασμών στη Βουλγαρία, ενώ η συμμετοχή οικογενειακών γιατρών φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού.

Οι καταγγελίες είναι πολλές, και κυρίως προέρχονται από μαρτυρίες γιατρών που καταθέτουν πως ασθενείς παραδέχονται οτι διαθέτουν πιστοποιητικό, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής, Πέταρ Βιτάνοφ αναφέρει πως αν επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα, αυτό μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μη αναγνώριση βουλγαρικών πιστοποιητικών στην Ευρώπη.

Η Europol, η υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμανε από το καλοκαίρι συναγερμό για πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά τεστ Covid-19‘Ερευνα του BBC News ενοχοποιεί την υπηρεσία μηνυμάτων Telegram, για τη νέα μαύρη αγορά πιστοποιητικών επειδή δημοσιεύονται και «παραπλανητικές προσφορές που παρασύρουν ανθρώπους να πληρώσουν, συχνά με κρυπτονομίσματα».

Ενδεικτικά αγγελία Telegram ενημερώνει ότι δύο πιστοποιητικά κοστίζουν 150 Ευρώ και μέσα σε 1-3 ημέρες, είναι έτοιμα με σφραγίδα και αυτοκόλλητο BioNTech ή Astra Zeneca.

https://twitter.com/phred144/status/1399974459226923011?s=20

Πηγή: ertnews.gr