Την ημέρα που καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε πανελλήνιο επίπεδο (1.259), την ίδια ημέρα καταγράφηκε και το ρεκόρ περισσότερων κρουσμάτων σε μια ημέρα και στην Π.Ε. Δράμας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΔΥ, σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου, είχε άλλους 18 εργαστηριακά επιβεβαιωμένους ασθενείς με Covid-19. Ο αριθμός έρχεται ως συνέχεια των 33 κρουσμάτων το τριήμερο 23 με 25 Οκτωβρίου.

Ήδη πάντως η Δράμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και επιτήρησης αλλάζει χρώμα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, και από το πράσινο (Επίπεδο 1) περνά στο κίτρινο (Επίπεδο 2), με τις ανάλογες αλλαγές στην εφαρμογή μέτρων που αυτό συνεπάγεται.

Η τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους κρίνεται επιβεβλημένη, περισσότερο από ποτέ. Αυτή άλλωστε ήταν και η έκκληση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα το πρωί του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών Υγείας (Ελένη Γαμβρέλη, υπεύθυνη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στη Δράμα, Αλεξάνδρα Μπουραζάνη, Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, και Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας). Η χαρακτηριστικότερη φράση ήταν πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και δεν θωρακιστεί η Δράμα, τότε οδεύει στο κόκκινο.

 

Άλλαξε η Δράμα χρώμα και στον χάρτη των τελευταίων 10 ημέρων

Στον χάρτη της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 10 ημέρες, για πρώτη φορά η Δράμα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου εμφανίζεται με χρώμα βαθύ μπλε (50+ κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους), ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία με γαλάζιο χρώμα. Άλλο ένα δείγμα ότι η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στην Π.Ε. Δράμας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.