Με απέραντη θλίψη, η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σ. Στέφανο Ιωαννίδη, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοέμβρη.

Ο σ. Στέφανος γεννήθηκε το 1954 στο Φωτολίβος Δράμας, όπου κι έζησε με την οικογένειά του.

Σύντροφος με βαθιά πίστη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που υπηρέτησε για 33 χρόνια ως κομματικό μέλος και στέλεχος, απ’ όποια θέση του ζητήθηκε. Διετέλεσε γραμματέας της ΚΟ Προσοτσάνης και μέλος της ΝΕ Δράμας. Ο σ. Στέφανος έγινε μέλος του Κόμματος σε μια περίοδο που άλλοι έφευγαν, αφού είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαβρώσουν τα κομμουνιστικά του χαρακτηριστικά. Μαζί με άλλους συντρόφους πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων.

Εργάστηκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία-SOFTEX και πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες των εργαζομένων μέσα από τον ταξικό συνδυασμό του επιχειρησιακού σωματείου. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, δραστηριοποιήθηκε στον αγροτικό τομέα και υπήρξε πρωτεργάτης στους αγώνες των αγροτών και στα μπλόκα, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού. Υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος σε βουλευτικές και τοπικές εκλογές, και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σιταγρών με το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Επίσης συμμετείχε ενεργά σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, καθώς και στο σωματείο παραγωγών λαϊκών αγορών Δράμας.

Ο σύντροφος Στέφανος ήταν μια μεγάλη καρδιά γεμάτη αγάπη  για την οικογένειά του, που τόσο λάτρευε, και για τους συντρόφους του. Αισθανόμαστε τυχεροί που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί στον δρόμο προς μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχει άδικο, δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε μέσα από τα μεγάλα μπλόκα της αγροτιάς στη γέφυρα του Στρυμόνα και όπου αλλού είχαν στηθεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών.

Εκφράζουμε ολόψυχα τα συλλυπητήριά μας στη Νίτσα, την αγαπημένη του σύζυγο, στα παιδιά του και στα εγγόνια του, που τόσο καμάρωνε και τόσες χαρές του χάρισαν.

Σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στις 12:00, θα συνοδεύσουμε τη σωρό του από το σπίτι στο νεκροταφείο του Σταθμού στο Φωτολίβος, όπου θα τελεστεί η πολιτική του κηδεία.