Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο Αιμίλιος Θ. Καλαϊτζίδης, ιδρυτής του ομώνυμου Ιδρύματος στην Καλλίφυτο.

Το Ίδρυμα Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδη ιδρύθηκε το έτος 2013 με πρωτοβουλία και αποκλειστική χορηγία του Αιμίλιου Θεοχάρη Καλαϊτζίδη, επιθυμώντας να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού για τους ανθρώπους και τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ως δώρο ζωής για την πνευματική και πολιτισμική καλλιέργεια μέσα από το θέατρο, τη μουσική, τη ζωγραφική, το βιβλίο κ.α. δηλαδή τις τέχνες και τα γράμματα. Οι χώροι που διαθέτει έχουν άρτια σύνδεση μεταξύ τους και το καθιστούν ιδανικό για πολλαπλές δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα παρέχει τη φιλοξενία ποικίλων -εταιρικών και ομαδικών- εκδηλώσεων, όπως σεμινάρια, συνέδρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις και άλλα.

Ακούστε ΕΔΩ την ομιλία του Αιμίλιου Καλαϊτζίδη κατά τα εγκαίνια του ιδρύματος στις 26/06/2016.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

Ένας σεμνός άνθρωπος που επέστρεψε ως ευεργέτης στη γενέτειρά του, την Καλλίφυτο, έφυγε από κοντά μας.

Με μοναδικό κίνητρο τη διάθεση για προσφορά ο  Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαιτζίδης , δημιούργησε έναν φορέα πολιτισμού για τους ανθρώπους και τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Καλλίφυτο,  ως δώρο ζωής για την πνευματική και πολιτισμική καλλιέργεια μέσα από το θέατρο, τη μουσική, τη ζωγραφική, το βιβλίο κ.α. δηλαδή τις τέχνες και τα γράμματα.

Με το Κοινωφελές Ίδρυμα – Πνευματικό Κέντρο που δημιούργησε,  ο Δήμος Δράμας συνεργάζεται άψογα και είμαστε σε επαφές για την αξιοποίηση των χώρων του, στο   προπτυχιακό πρόγραμμα κινηματογραφικών σπουδών του ΕΑΠ.

Ο Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαιτζίδης ,  υπήρξε πραγματικός ευεργέτης που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.

Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.