ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Με τη λήξη μιας ακόμα εξαιρετικά δύσκολης αντιπυρικής περιόδου λόγω καιρικών συνθηκών, που διήρκεσε από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2020 (ανομβρία, υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνες, χαμηλή υγρασία, πνέοντες άνεμοι, ύπαρξη πανδημίας covid-19) ως Προϊστάμενος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο Πυροσβέστρια και Πυροσβέστη για την ενεργό συμμετοχή του στην αντιμετώπιση με επιτυχία όλων των συμβάντων που έλαβαν χώρα στην επιχειρησιακή επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και αφορούσαν δασικές, αγροτικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά όλους τους φορείς της Περιφέρειας μας για την ουσιαστική συνδρομή τους (Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης καθώς και την πολιτική προστασία των Νομών της Περιφέρειάς μας, Δασάρχες και Διευθυντές Δασών, Εθελοντικές Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π.) αλλά και τους ανώνυμους πολίτες που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο και από τον χώρο ευθύνης τους ο καθένας, στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το έργο όμως του Πυροσβεστικού Σώματος και του προσωπικού δεν σταματά στις 31 Οκτωβρίου. Συνεχίζει μα αμείωτο ρυθμό να προσφέρει τη βοήθειά του στους πολίτες που χρήζουν κάθε είδους βοήθεια, αλλά και να επεμβαίνει σε κάθε συμβάν που προκαλείται είτε από φυσικό φαινόμενο είτε από ανθρώπινη δραστηριότητα. Καλό χειμώνα.

 

Ο Διοικητής

Κωνσταντίνος Πασχ. Δαδούσης

Αρχιπύραρχος