«Παρελκυστική η στάση της Κυβέρνησης»

 

«Σήμερα την κοινή γνώμη απασχολεί το μείζον ζήτημα της παρακολούθησης ενός πολιτικού αρχηγού και ενός δημοσιογράφου. Και αυτό έχει άμεση σχέση με τον Πρωθυπουργό και το στενό περιβάλλον του στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό καλούμαστε να διερευνήσουμε», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Ο Βουλευτής χαρακτήρισε παρελκυστική τη συζήτηση που κάνει η Ν.Δ. για επέκταση του χρονικού ορίου της Εξεταστικής και πρόσθεσε: «Έχει δικαίωμα να καταθέσει δική της πρόταση. Εάν προκύψουν στοιχεία να το δούμε. Αλλά είναι επί τρία χρόνια Κυβέρνηση. Εάν είχαν στοιχεία γιατί δεν προχώρησαν μέχρι τώρα αλλά περίμεναν να ξεσπάσει το σκάνδαλο υποκλοπών κατά Κουκάκη-Ανδρουλάκη;».

Ο κ. Ξανθόπουλος μίλησε για εκτροπή των μηχανισμών σε παρακρατικές μεθόδους και απέδωσε την απόλυτη ευθύνη στον Πρωθυπουργό λέγοντας: «Όλα δείχνουν ένα σχέδιο που καθοδηγείται προσωπικά από τον Πρωθυπουργό μέσα από το Μαξίμου. Η πρώτη πράξη του ήταν να υπαγάγει την ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επόμενη πρωτοβουλία του ήταν να μειώσει τα τυπικά προσόντα του επικεφαλής της ΕΥΠ για να βάλει τον εκλεκτό του, κ. Κοντολέοντα, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Και τρίτον, όταν προέκυψε το θέμα με την παρακολούθηση του κ. Κουκάκη, με νομοθετική πρωτοβουλία αφαίρεσε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους παρακολουθούταν. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο κ. Κοντολέων αυτονομήθηκε από τον Πρωθυπουργό και τον κ. Δημητριάδη και έκανε αυτή την κολοσσιαία πράξη. Εάν τώρα ο κ. Μητσοτάκης όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε, έχει επίσης την ανάλογη ευθύνη», υπογράμμισε.

«Η υπόθεση των παρακολουθήσεων μας αφορά όλους καθώς βάλλει κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες έκνομες πρακτικές να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση παίζει καθυστέρηση. Πετά την μπάλα στην εξέδρα, για να κλείσει το θέμα. Στα ζητήματα αυτά δεν μπορούν αν υπάρξουν εκπτώσεις. Έχει ευθύνη ο Πρωθυπουργός και θα την αναδείξουμε», κατέληξε.