ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  • Για την ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη του Τ. Χατζηαναστασίου
  • Για το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ του Δήμου

 

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου 2017. Αρχικά, στις 18.30, για την 8η συνεδρίαση του 2017, το σώμα θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα «Ανακήρυξη Επίτιμου Δημότη Χατζηαναστασίου Τάσου» και εισηγητή τον κ. Ανέστη Τερζή. Στη συνέχεια, στις 19.00, για την 9η συνεδρίαση του έτους, θα συζητηθεί το θέμα «Έργο Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Δήμου Δράμας: πορεία εκτέλεσης – προβλήματα λόγω απένταξης – απόφαση για απαραίτητες ενέργειες».

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη συνεδρίαση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος 11 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία που δίνει το σχετικό δικαίωμα εφόσον ζητηθεί από το 1/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το αίτημα για συζήτηση του θέματος για το ΧΑΔΑ του Δήμου Δράμας υπογράφεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «πόλη+ζωή» κ.κ. Μιχάλη Μλεκάνη, Παύλο Ζαχαριάδη, Λευτέρη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Καλαϊτσίδη, Θέμη Ρεμόντη, Νίκο Χαρίσκο, Γιάννη Μυστακίδη και την κ. Χρύσα Σιδερά, τον επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, τον επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Βαγγέλη Καλφόπουλο και τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννη Στεφανίδη.

Τόσο το θέμα της ανακήρυξης του κ. Χατζηαναστασίου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Δράμας όσο και το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν το σώμα. Το θέμα της πρώτης συνεδρίασης της Παρασκευής (ανακήρυξη επίτιμου δημότη) είχε ξαναεισαχθεί στη συνεδρίαση της 20 Μαρτίου, έπειτα από σχετική επιστολή του πρώην Δημάρχου Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη, αλλά τότε είχε αποσυρθεί. Για το θέμα της δεύτερης συνεδρίασης (έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ) υπήρξε ενημέρωση στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος, στις 26 Απριλίου.