Γράφει ο Δημήτρης Σίδος

Πριν χαράξει το καινούριο έτος, και δίνοντας ευχή να είμαστε όλοι γεροί, ξεπερνώντας γρήγορα την δύσκολη κατάσταση που ζούμε, έχοντας δυστυχώς όμως χάσει δικά μας πρόσωπα, αγαπημένους συγγενείς και φίλους, θα ήθελα να γράψω την προσωπική μου άποψη για τις ημέρες που έρχονται.

Κάθε χρόνο αυτές οι εορταστικές ημέρες του Δωδεκαημέρου, ήταν μέρες της προετοιμασίας μας για το κορυφαίο δρώμενο των Μπαμπουγερων, που τελείται στην Καλή Βρύση Δράμας στις 6-7-8 Ιανουαρίου.

Φέτος όμως η χρονιά είναι τελείως διαφορετική και εντελώς πρωτόγνωρη, όχι μόνο για το χωριό μας, αλλά και για όλη την οικουμένη.

Από την άλλη όμως κουβαλούμε στην πλάτη μας, μια μακραίωνη ιστορία ,και έχουμε υποχρέωση να την διατηρήσουμε και να την συνεχίσουμε στο διάβα των χρόνων.

Πιστεύω ότι η γενιά μας και οι προηγούμενες γενιές το έχουμε καταφέρει με αρκετή προσπάθεια από όλους.
Όμως οι φετινές παράξενες συνθήκες πιθανόν, να μην επιτρέψουν (κατά τα φαινόμενα) την οργανωμένη τέλεση του δρώμενου μας, αλλά δεν μπορούν και να πνίξουν το DNA μας, κάτι τόσο ριζωμένο στα κύτταρα των Καλυβρυσιωτών για 3.000 και πλέον χρόνια (ποιος να ξέρει πόσα ακριβώς;), και φυσικά δεν μπορεί να σβήσει και να ξεχαστεί με μια περαστική δοκιμασία!


Όμως ΠΡΈΠΕΙ      και      είμαστε        …ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ ,
να σεβαστούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα που επέβαλλε η πολιτεία,για την υγειονομική μας προστασία έναντι του Κορωνοιου-covid19.
Εμείς σαν σελίδα θα αναρτούμε βίντεο και φωτογραφικό υλικό, παλαιότερων ετών,από το αρχείο μας, θέλοντας να σας βάλουμε με “ασφάλεια” στο κλίμα των ημερών, μπροστά στις οθόνες σας..

Μια παράκληση λοιπόν προς όλους:
Να προσέχουμε ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, λόγω της επιδημίας, και να μην ξεχνάμε να παίρνουμε τα μέτρα προστασίας μας  και κυρίως των δικών μας ανθρώπων.

Σας χρειαζόμαστε όλους σας ΥΓΙΕΙΣ!
-Καλή χρονιά με πολύ υγεία και με υψηλό το ηθικό μας.
-Και φυσικά του χρόνου να ανταμώσουμε όλοι μαζί