Σε ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Δράμας αναφέρονται τα εξής:

11-19.5.2024: Ολοκληρώθηκε η 9η Δραμοινογνωσία η οποία έχει γίνει θεσμός για την περιοχή μας! Μέσα από δράσεις και δρώμενα επιδιώκεται η ανάδειξη και η καθιέρωση της Δράμας, ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού οίνου, γεύσης και θεμελίωσης της οινικής του ταυτότητας. Με πλούσιο πρόγραμμα, μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο και τα οινοποιεία της Δράμας μέχρι τα εστιατόρια, τους χώρους διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο, η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

14.5.2024: Το Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και αποσταγμάτων μας ξεναγεί στην ιστορία του κρασιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

15-16.5.2024: Η Αναπτυξιακή συνόδευσε τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη και τον Διευθυντή της ΕΥΔ ΣΣΚΑΠ 2023-2027 κ. Νικόλαο Μανέτα σε όλη την περιοδεία στην Π.Ε. Δράμας, στις περιοχές Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου.

14-15.5.2024: Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση με εκπροσώπους των Δήμων Ιωαννιτών, Αρταίων, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Ηπείρου οι οποίοι βρέθηκαν στη Δράμα για ένα διήμερο. Η συνάντηση αυτή έγινε με σκοπό να επιτευχθεί η δικτύωση των τεσσάρων Αστικών Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Δήμο Δράμας στο θέμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η στρατηγική ΒΑΑ του Δήμου Δράμας αποτελεί μια καλή πρακτική που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλους δήμους και περιοχές.

16.5.2024: Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Γ. Παπαδοπούλου, του Αντιπροέδρου κ. Α. Καγιάογλου και του Γενικού Διευθυντή κ. Μ. Χατζόπουλου για τη θητεία των τελευταίων τεσσάρων ετών και παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος LEADER.