Από σήμερα Πέμπτη (8/4) ξεκίνησε η διάθεση των self-test από τα Φαρμακεία της Δράμας. Δικαιούχοι είναι οι μαθητές Λυκείων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διαδικασία φαίνεται να κυλά ομαλά, ενώ απαραίτητος για την παραλαβή των τεστ είναι ο ΑΜΚΑ.

Οι συσκευασίες έφτασαν στα Φαρμακεία της Δράμας σε 25αδες. Οι φαρμακοποιοί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διευκόλυναν τη διαδικασία και προχώρησαν σε διαμοιρασμό των υλικών, έτσι ώστε ο κάθε μαθητής ή εκπαιδευτικός να παραλαμβάνει ένα πλήρες self-test. Παράλληλα, με το self-test δίνεται και αναλυτικός οδηγός για τη χρήση του.

Όπως έχει ανακοινωθεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν το self-test δύο φορές την εβδομάδα. Προς το παρόν μπορούν να παραλαμβάνουν από τα Φαρμακεία μόνο ένα τεστ, ενώ από την προσεχή Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο και το δεύτερο.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα self-test δίνονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου από την Κυριακή 11 Απριλίου θα είναι διαθέσιμη και υπηρεσία δήλωσης των αποτελεσμάτων των τεστ.