Την Τετάρτη 18 Μαΐου επέστρεψε στο Μηχανοστάσιο Δράμας η εστιάμαξα του τ. Simplon Orient Express, ΟΕφπτ 1001. Το βαγόνι έφυγε από τη Δράμα τον Μάρτιο του 2020 για τις ανάγκες γυρισμάτων στην Αθήνα και στη συνέχεια με πρωτοβουλία του ΟΣΕ μεταφέρθηκε στο Εργοστάσιο Οχημάτων της Θεσσαλονίκης για να περάσει γενική επισκευή.

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν κυρίως λόγο της πανδημίας, το προσωπικό του ΕΟΘ κατάφερε και επανέφερε την εστιάμαξα στην μορφή που είχε το 1963 όταν την εκμετάλλευση της είχαν οι ΣΕΚ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ήφαιστος» κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, σε ανάρτησή του, ανέφερε τα εξής: “Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΑΙΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ. Μετά από είκοσι έξι μήνες επέστρεψε στην έδρα της, στο Μηχανοστάσιο Δράμας, η πρώην Εστιάμαξα και νυν Όχημα – Εστιατόριο με αρίθμηση ΟΕφπτ1001. Συναντήθηκε με το ταίρι της την Κλινάμαξα, όπως φαίνεται στις φώτο. Δεν ανακοινώσαμε την άφιξή της, διότι για να την τακτοποιήσουμε είχαμε πολλούς και επικίνδυνους ελιγμούς”.

Πηγή φωτογραφιών: Κωνσταντίνος Βούλκος / Drama Railway Museum