Τη Δευτέρα 04/10 στις ΠΕ Έβρου και Δράμας επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 89.906 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού από τους οποίους οι 48.240 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 261 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις. Οι 90 παραβάσεις εκ των οποίων οι τρεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ για μη χρήση μάσκας και συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 81 πρόστιμα των 300 ευρώ και 9 των 150 ευρώ. Επιπλέον καταγράφηκαν 39 παραβάσεις εκ των οποίων τρεις στην ΑΜΘ για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ.

Τέλος, οι αρχές βεβαίωσαν 132 παραβάσεις εκ των οποίων εννέα παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτες, καταστημάτων στην ΑΜΘ και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Πηγή: xronos.gr