Η πανδημία του κορονοϊού δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τους καλλιτέχνες του δρόμου (street artist) δημιουργώντας ανάλογα γκράφιτι.

Επηρεασμένος από τη μάχη που δίνεται καθημερινά για την ανάσχεση της πανδημίας ο Λευτέρης Τούλης, καλλιτέχνης από τη Δράμα με σπουδές στο Τμήμα Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας, στην οδό Ηφαιστίωνος της Δράμας και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό.

Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που απεικονίζεται να φορά μάσκα και να κρατά ως όπλο, ένα κοντάρι.

Το δημιούργημα του αποτυπώνει την σκληρή και πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος σήμερα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

«Ένας σύγχρονος αρχαίος Έλληνας με την μάσκα «πολεμά» μέσα στη γειτονιά με φόντο τις στήλες του Ολυμπίου Διός και τα παραδοσιακά σπίτια. Παλεύει για τη ζωή του, για να σταθεί στα πόδια του όρθιος με δεκανίκι το όπλο του, ένα κοντάρι. Η Ελλάδα του σήμερα και του χθες συναντώνται το 2020 ενόψει κορονοϊού, φτώχιας και αβεβαιότητας. Αποτυπώνω την προσωπική πάλη του καθένα μας καθημερινά. Ένας νέος Θεός, ένας φανταστικός φίλος καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον», τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Τούλης, περιγράφοντας το έργο του.

Πηγή φωτογραφιών: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ (Φωτοειδησεογράφος – επιμελητής φωτογραφιών)

Πηγή κειμένου: ert.gr