ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ «ΝΑΡΚΕΣ»

 

  • Εκτός της κλήρωσης (5 Οκτωβρίου) του πρωταθλήματος οι Μαυραετοί
  • Σε επιφυλακή ο Γ.Σ. Δόξα για παν ενδεχόμενο
  • «Ναρκοθέτηση» της ΠΑΕ με απαιτήσεις 380.000 ευρώ για μη αγωνισθέντες ποδοσφαιριστές!!!

 

Προθεσμία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου έλαβε η Δόξα Δράμας (μαζί με τις άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: Καβάλα και Ασπρόπυργος) για να λύσει το θέμα που αντιμετωπίζει με τα δελτία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της. Πάντως, στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτωβρίου, η Δόξα δεν συμμετείχε, έχοντας πάντως το δικαίωμα να ανατρέψει την κατάσταση μέχρι την προσεχή Τρίτη 12 Οκτωβρίου. Η έναρξη του πρωταθλήματος σχεδιάζεται να γίνει στις 17 Οκτωβρίου, αν και στον «μαγικό κόσμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου η έννοια προγραμματισμός είναι εντελώς άγνωστη.

Το όποιο μέλλον των Μαυραετών, όμως, όπως κι αν εξελιχθεί η υπόθεση με τα επαγγελματικά δελτία, μοιάζει αβέβαιο. Ποιος φταίει; Ποιοι υπέγραφαν συνεργασίες με ξένους ποδοσφαιριστές που έγιναν «νάρκες» κατά της ΠΑΕ; Ολόκληρο πολυσέλιδο «κατηγορώ» γεννάται το οποίο αποτυπώνεται με μια φράση, «φτάνει πια».

Παράγοντες, παραγοντίσκοι, εκκολαπτόμενοι και μη, το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να γραφεί μια νέα μαύρη σελίδα, ένα νέο πισωγύρισμα, μια νέα ανακολουθία. Γιατί μόνο τέτοιος μπορεί να θεωρηθεί ένας αποκλεισμός από το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, αν και πλέον υπάρχει το περιθώριο μιας εβδομάδας για να αποφευχθεί το απευκταίο σενάριο.

Από πλευράς ΠΑΕ Δόξα, είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά μια νέα δικαστική διαμάχη, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, η οποία αποσοβήθηκε και δόθηκε τελικά παράταση για να επιλυθεί το θέμα με τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, με τοποθέτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Δόξας Δράμας, το απόγευμα της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Τσιριμπής, εκπροσωπώντας τους «Μαυραετούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Δεν θα αφήσω προσωπικά εγώ ποτέ κανέναν να παίξει με το όνομα της Δόξας. Είμαστε νόμιμοι καθ’ όλα, για αυτό άλλωστε και μας δικαίωσε το Διοικητικό Εφετείο. Εκτός αν υπάρχει δικτατορία στην Ελλάδα και όχι Δημοκρατία και παίρνουν άλλοι αποφάσεις, αντί για τα δικαστήρια της πατρίδας μας. Διάβασα σε ορισμένα σάιτ για δήθεν αρνητική απάντηση της ΕΠΟ στο αίτημα της Δόξας για να εκδώσει τώρα τα δελτία της. Σε εμάς δεν ήρθε καμία επίσημη απάντηση από την Ομοσπονδία, στο επίσημο έγγραφο που αποστείλαμε και ζητάμε νόμιμα και δικαιωματικά να μας δοθεί μια μέρα, αυτή που χάθηκε από τη λανθασμένη απόφαση της ΕΕΑ, η οποία μας άφηνε εκτός πρωταθλήματος. Αυτή τη μέρα που δικαιούμαστε για να καταθέσουμε τα δελτία μας, γιατί προφανώς αν η Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει θετικά, θα είχαν όλα τακτοποιηθεί σε πρώτο χρόνο. Εμείς θα είμαστε στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, καθώς έχει εκδοθεί απόφαση υπέρ μας. Θεωρούμε ότι η ΕΠΟ θα λάβει θετική απόφαση για τη Δόξα, αλλά ακόμα και αρνητική να είναι, ως ΠΑΕ έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να προσφύγουμε και αλλού, σε αρμόδια αθλητικά Όργανα και δικαστήρια, όπου πάλι θα δικαιωθούμε. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί, αλλά εννοείται ότι αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Συνεπώς, ας μην ονειροπολούν και τρέφουν αυταπάτες όσοι θεωρούν ότι για δικές τους σκοπιμότητες θα αφήσουν τη Δόξα εκτός πρωταθλήματος. Θα πάρουμε κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα, όπως νόμιμα δικαιούμαστε, εκτός αν τις αποφάσεις δε τις παίρνουν τα ελληνικά δικαστήρια και η δικαιοσύνη, αλλά όσοι αυτοσχεδιάζουν με πραξικοπήματα…».

Η προσφυγή ξένων ποδοσφαιριστών στη FIFA και η όποια «δικαίωσή» τους γεννά ένα ερώτημα. Ποιος υπέγραψε τις δεσμεύσεις και αν εκ μέρους της ΠΑΕ υπήρξε ή όχι ανάκρουση – αντιδικία για το επίδικο ποσό των 380.000 ευρώ.

Η παραπάνω απαίτηση, γνωστό ως ban, είναι η θηλιά για την ΠΑΕ Δόξα με ανοιχτό το ενδεχόμενο «τιμωρίας», παρά τη δικαίωση για συμμετοχή από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στον «αέρα» το πρωτάθλημα της Super League 2

Εντωμεταξύ, στον «αέρα» βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Super League 2 λίγες ώρες μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος σε Βορρά και Νότο μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για δικαίωσε της ΑΕΛ στην προσφυγή της κατά της απόφασης να μην ισχύσουν τα κριτήρια για όσες ομάδες ανέβηκαν χωρίς αγωνιστική κριτήρια.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης (5/10) η ΕΠΟ η προσφυγή των «βυσσινί», έγινε εν μέρει δεκτή, κατά πλειοψηφία και ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία εννιά ΠΑΕ που προβιβάστηκαν στην Super League με μη αγωνιστικά κριτήρια μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων επρόκειτο να αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης.

Με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη δεν έχουν άδεια και παράλληλα έχουν μεταγραφικό περιορισμό και οι μεταγραφές-ανανεώσεις άνω των 25 ετών που έχουν πραγματοποιήσει είναι άκυρες και δεν μπορούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, δεν έγινε δεκτή η προσφυγή με την οποία η ΑΕΛ ζητούσε την έκπτωση του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου της Αστέριου Αντωνίου και του ταμία της Κλέαρχου Τζαφέρη που αποτελούσαν την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και πήραν αυτή την απόφαση.