ΑΡΘΡΟ

Του Σάκη Πετρόπουλου

 

Η έλευση της νέας δεκαετίας του 2020 βρίσκει την επαγγελματική ομάδα της Δόξας ουσιαστικά «ακέφαλη», αφού το πρώτο 10ημερο του Γενάρη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπύρος θα είναι με βούλα και υπογραφή παρελθόν.

Και φυσικά το ερώτημα και η σκληρή πραγματικότητα των δεδομένων που ισχύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο για ρομαντισμούς δεν είναι… Η δωροαποδοχή των μετοχών εκ μέρους των φιλάθλων – μελών του Γ.Σ. Δόξα (περίπου 100) είναι καθαρά διαδικαστική πράξη, αφού δεν υπάρχουν οι δυνατότητες άσκησης διοίκησης και ευθυνών στην ΠΑΕ.

Το μοντέλο της Λαϊκής Βάσης με Διοικούσα Επιτροπή ακούγεται ρομαντικό, αλλά ούτε η κοινωνία ούτε ρα δεδομένα στη χώρα μας είναι τύπου Καταλονίας (Μπαρτσελόνα). Το 2020 ήρθε – έφτασε και η ΠΑΕ Δόξα είναι στην κορυφή «ορφανή» και εδώ πλέον οι συναισθηματισμοί είναι αναποτελεσματικοί. Η αποχώρηση του Γιάννη Μπύρου σίγουρα είναι «πλήγμα», αφού τόσο η παρουσία του όσο και η οικονομική συνέπεια προσέδωσαν θετικό πρόσημο στην αξιοπιστία του Συλλόγου.

Τι αφήνει πίσω ο Γιάννης Μπύρος; Μια ομάδα στην Super League 2 με αδειοδότηση Super League 1, χωρίς καμία υποσημείωση. Αφήνει μια άδεια με μελέτη κατασκευής στεγάστρου και έναν στην ΠΑΕ που λέει «υποχρεώσεις – απαιτήσεις» μηδέν στον αριθμό και στην πραγματικότητα. Σίγουρα η Δόξα αυτή τη στιγμή είναι η 4η δύναμη στη Β. Ελλάδα, μετά από ΠΑΟΚ, Άρη, Ξάνθη (Super League 1) και με τα παραπάνω οικονομικά δεδομένα σίγουρα θα απασχολήσει ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε την προτροπή – ευχή για να βρεθεί η Δόξα στα χέρια Δραμινών επιχειρηματιών, κάτι που θα είναι θετικό και θα ενεργοποιήσει τον ψυχισμό των φιλάθλων.

Το 2020 ήρθε – έφτασε και η Δόξα είναι σε καθοριστικό – κομβικό σταυροδρόμι, αφού η απόκτηση της ΠΑΕ και η χάραξη μιας φιλοσοφίας που να έχει ορίζοντα – προοπτική, μαζί με την ανάδειξη ταλέντων, είναι προαπαιτούμενο για να μην (ξανα)βρεθεί και πάλι σε κατηγορίες ασυμβίβαστες με το image και την ιστορία του Συλλόγου.

Φεύγει η δεκαετία του 2010, που στις αρχές είχαμε την έλευση του Πειραιώτη εφοπλιστή κ. Σάμιου και την συμμετοχή (τελευταία) στην Α’ Εθνική το 2011-2012 (φώτο) με έδρα το Καυτατζόγλειο. Μετά ήρθαν οι παρακάτω κατηγορίες Β’ και Γ’ Εθνικής και φέτος η συμμετοχή – ένταξη στην Super League 2, με την εξασφάλιση της παραμονής στην παραπάνω κατηγορία (αγωνιστικά).

Η Δόξα αναζητά μια επανεκκίνηση με νέα πρόσωπα και νέα δυναμική. Απομένει η ένταξη των νέων προσώπων και η χάραξη στρατηγικής.

Αναμένουμε…