Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας προχωράει για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι στην δημιουργία της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έλλειπε από τις πολιτιστικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βόρειας Ελλάδας, η πραγματοποίηση της οποίας έγινε με την πολύ σημαντική συνεργασία του Προέδρου του ΠΟ.Ο.ΦΕ.Τ.Μ.Μ. Δήμου Δράμας κ. Γιώργου Δεμερτζή και με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Θα πραγματοποιηθούν θερινά σεμινάρια βιολιού, πιάνου, κιθάρας, μονωδίας, ανωτέρων θεωρητικών – σύνθεσης, συνόλων μουσικής Δωματίου αλλά και οργάνωση μπάντας & πνευστών οργάνων.

Διδάσκοντες:

Γιώργος Δεμερτζής – Βιολί

Διονύσης Μαλλούχος – Πιάνο

Μουζουράκης Αλέξης & Suzanna Pietro – Κιθάρα

Ρόζα Πουλημένου – Μονωδία

Νίκος Ξανθούλης – Πνευστών Μουσικών Οργάνων & Οργάνωση Μπάντας

Καμπάνης Σαμαράς – Σύνθεση & Ανώτερα Θεωρητικά

Βασικό στόχος του Summer Music Academy αποτελεί η προσφορά μαθημάτων και δράσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, τα οποία θα συνδυάσουν γενικές γνώσεις, πρακτική εξάσκηση και σκηνική εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο η παραμονή στην πανέμορφη πόλη της Δράμας μπορεί να αποτελέσει μια πολύ όμορφη και καρποφόρα εμπειρία τέχνης και πολιτισμού.

Ο στόχος αυτός υπογραμμίζεται από την επιλογή σπουδαίων καλλιτεχνών παγκόσμιας εμβέλειας, καλύπτοντας πολυεπίπεδες δράσεις και θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν master classes, & Junior Master class, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, εργαστήρια – workshops, συναυλίες, σε θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασσικής, Σύγχρονης, Παραδοσιακής, Μοντέρνας και Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, η παρουσία των οποίων σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Δράμας, χώρου έμπνευσης και καλλιτεχνικής σκέψης, οδηγεί στη δημιουργία ενός ξεχωριστού θεσμού.

Στα σεμινάρια και στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές που ήδη φοιτούν στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, αλλά και σπουδαστές άλλων δημοτικών και ιδιωτικών ωδείων της χώρας και του εξωτερικού.

Το κόστος των δράσεων είναι ειδικά διαμορφωμένο και περιλαμβάνει μειωμένες και ειδικές τιμές για όλους τους νέους, φοιτητές είτε ως ενεργά μέλη, είτε ως ακροατές. Ο ενεργός σπουδαστής βέβαια έχει την διακριτική ευχέρεια να κάνει όσα μαθήματα επιθυμεί με την αντίστοιχη επιβάρυνση των μαθημάτων σύμφωνα με το επίπεδό του.

Στο ποσό πληρωμής συμπεριλαμβάνεται και η συνοδεία του πιάνου για την διεκπεραίωση του προγράμματος των σπουδαστών.

Η συμμετοχή ενός σπουδαστή ως ενεργό μέλος ή ως ακροατή στη Θερινή Μουσική Ακαδημία του ΔΩΔ περιλαμβάνει:

-Το master class (τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας)

-Χρόνο πρακτικής στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας πάντα στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις ανάγκες του σπουδαστή

-Την επιλογή του για συμμετοχή στη διοργάνωση συναυλιών με τη σύμφωνη γνώμη βεβαίως του διδάσκοντα

-Ελεύθερη ακρόαση σε όλες τις συναυλίες – διαλέξεις – ημερίδες για όλους τους σπουδαστές (ενεργούς και μη) της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του ΔΩΔ

-Πιστοποιητικό Θερινής Ακαδημίας