Με απόφαση του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Θόδωρου Αθανασιάδη αναστέλλονται οι κατά τόπους παρελάσεις μαθητών και συλλόγων την 28η Οκτωβρίου για λόγους “προάσπισης της δημόσιας υγείας και της μη περαιτέρω διασποράς του covid-19″.

Συγκεκριμένα στην απόφαση του κ. Αθανασιάδη αναφέρεται πως αποφασίζονται τα εξής:

“Α) Κατά την δοξολογία εκπροσώπηση της κάθε σχολικής μονάδας μόνο του σημαιοφόρου και του εκπροσώπου της σχολικής μονάδας

Β) Κατά την κατάθεση στεφάνων, ένας εκπρόσωπος για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης στην Δημοτική Κοινότητα Προσοτσάνης και ένας εκπρόσωπος για κάθε σχολική μονάδα στις λοιπές Κοινότητες.

Γ) Οι κατά τόπο παρελάσεις από μαθητές των σχολείων του Δήμου και από Συλλόγους θα ανασταλούν λόγω προάσπισης της δημόσιας υγείας και της μη περαιτέρω διασποράς του covid-19.

Η παρούσα ισχύει με την έκδοσή της και την ανάρτησή της στο Πρόγραμμα Διαύγεια”.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμαρχος έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη, μεταξύ άλλων:

  • Την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης και με αίσθημα ευθύνης για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

  • Την ενημέρωση – εισήγηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και δημόσιας υγείας κου Σαρίδη Άλκη με την οποία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Προσοτσάνης με θέμα τις εκδηλώσεις και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και αφού κατατέθηκαν όλες οι απόψεις των παραβρισκόμενων.