Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος υπέγραψε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, τη χρηματοδότηση – δανειακή σύμβαση για το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού στον οδό Χελμού.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Μαμσάκος, «θα κατασκευαστεί στην ανάπλαση, δίπλα από το γήπεδο του τένις. Ένα πολύ ουσιαστικό και χρήσιμο έργο ξεκινά.

Η ένταξη της κατασκευής του νέου Παιδικού Σταθμού του Δ. Δράμας επί της οδού Χελμού στον Άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός” του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο είναι 1.231.295,66 ευρώ».

Για το ίδιο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, σε ανάρτησή του, σημείωσε: «Ο Παιδικός Σταθμός θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 5.516,69 τ.μ. και θα γίνει περίφραξη και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και είναι δυναμικότητας 84 νηπίων.

Η διαστασιολόγηση των χώρων έγινε σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζονται στο Π.Δ. 99/2017 (ΦΕΚ 141 Α/28-9-2017), οπότε πρόκειται για έναν σύγχρονο παιδικό σταθμό με τις απαιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις που απαιτούνται για την αδειοδότησή του.

Πρόκειται για κτήριο με πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση διότι το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) το κατατάσσει σε ενεργειακή κατηγορία Β+.

Το κτήριο είναι ισόγειο εμβαδού 510,35 τ.μ. και 96,63 τ.μ. ημιυπαίθριοι χώροι. Αποτελείται από 4 αίθουσες νηπίων, ένα γραφείο διεύθυνση, γραφείο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, συγκρότημα W.C. νηπίων, WC για ΑμεΑ, αποθηκευτικούς χώρους και λεβητοστάσιο.

Ο σκοπός κατασκευής του νέου Παιδικού Σταθμού είναι η στέγαση (μετεγκατάσταση) του Β’ και Ε’ εν ενέργεια Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δράμας. Πλέον τούτου, στην περιοχή ενδιαφέροντος, λειτουργούν πολλές ∆ημόσιες υπηρεσίες (Δήμος Δράμας, Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Ελληνική Αστυνομία, Κ.Η.Φ.Η, ∆ΕΗ, 3ο ΚΑΙ 4ο δημοτικό σχολείο, 15ο Λύκειο Δράμας, Ειδικό Σχολείο, κ.α.) και συγχρόνως ενώ ήταν εξαιρετικά πυκνοδομημένη, δομήθηκε επιπλέον στις περιοχές που εντάχθηκαν πρόσφατα στο σχέδιο πόλης (Αμπελόκηποι, Στενήμαχος, Προάστειο), οπότε και η ζήτηση για φιλοξενία νηπίων σε παιδικό σταθμό, αυξήθηκε».