Στο πλαίσιο της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ο Δήμος Δράμας διοργανώνει τελετή υποδοχής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος θα επισκεφτεί τη Δράμα για την ενθρόνιση.

Το κόστος της τελετής υποδοχής ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ και για να εγκριθεί η συγκεκριμένη δαπάνη πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου αντίστοιχα κατεπείγουσες, δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας.

Αρχικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση της διοργάνωσης εκδήλωσης υποδοχής και φιλοξενίας του Μακαριωτάτου κ. Ιερώνυμου και σε δεύτερη φάση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προχώρησε στην έγκριση της εξειδίκευσης της συγκεκριμένης πίστωσης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με 22 θετικές ψήφους (από Δημοτικούς Συμβούλους από τη Δημοτική Αρχή, τις παρατάξεις «Πόλη και Ζωή», «Project για τη Δράμα», «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μουχτάρη) και 1 αρνητική (από τον επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλο). Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις «Πόλη και Ζωή» και «Project για τη Δράμα», λήφθηκε ομόφωνα.

Αντιδράσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Τις αντιδράσεις τους για το ύψος του ποσού που διαθέτει ο Δήμος Δράμας, εξέφρασαν με αναρτήσεις τους ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε τα εξής: «Ο Χριστός μπήκε στα Ιερόλυμα καθισμένος πάνω σ’ ένα ταπεινό ζώο, δηλ. σ’ ένα ονάριο. (Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα καθήμενου επί πώλου όνου δηλώνει την άκρα του ταπείνωση. Φανερώνει τη μέγιστή Του ταπείνωση και μας καλεί να Τον μιμηθούμε. Εκφράζει την αγάπη και απλότητά Του σύμφωνα με τον Άγιο Αθανάσιο, “Εκ του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου εις το Πορεύεσθε εις την κατέναντι κώμην…”, PG 28,1028, σελ. 205.)

Η Δημοτική Αρχή προτείνει σήμερα στην οικονομική επιτροπή, κάλυψη εξόδων 15.000€ για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος. Η Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας διαφωνεί με το υπέρογκο αυτό ποσό και ζητά να δοθεί για την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών πολιτών του Δήμου μας. Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό των εξόδων».

Από την πλευρά του ο κ. Καλαϊδόπουλος σημείωσε τα εξής: «Λυπάμαι για την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής όπου είναι όλες οι παρατάξεις, διότι σ’ αυτήν την κρίση προτείνει το υπερβολικό και υπέρογκο ποσό για την επίσκεψη κ. Ιερώνυμου…

Ενώ, υπάρχουν συμπολίτες μας σε αναστολή, άνεργοι και ευάλωτες ομάδες που στηρίζονται σε κοινωνικά παντοπωλεία εμείς θα δαπανήσουμε το ποσό των 15.000 ευρώ….

Δια τους παραπάνω λόγους ενημερώνω τους συμπολίτες μου ότι καταψήφισα την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 15.000 ευρώ επιμερίζεται στις εξής δαπάνες (ενδεικτικός προϋπολογισμός συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ):

Εξέδρα: 1.500 ευρώ

Επένδυση εξέδρας: 3.500 ευρώ

Διακόσμηση εξέδρας: 500 ευρώ

Πανό: 1.500 ευρώ

Δείπνο: 3.000 ευρώ

Προμήθεια αναμνηστικών 5.000 ευρώ