Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, όπου το σώμα ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα της χρήσης μουσικής από καταστήματα εστίασης τα οποία βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών (Περισσότερα ΕΔΩ), πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία ορίστηκε για να εξετάσει το ζήτημα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 και συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Δεμερτζής (Δημοτική Αρχή), Στέλιος Μελισσινός («Πόλη και Ζωή»), Γιορβάσης Γεωργιάδης («Project για τη Δράμα») και Στέργιος Ηλιόπουλος («Αυτοδιοίκηση Πολιτών»), εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υγειονομικού της Π.Ε. Δράμας, εκπρόσωποι κατοίκων που διαμαρτύρονται για τη χρήση μουσικής, καθώς και ο Πρόεδρος του σωματείου καφέ και κέντρων διασκέδασης κ. Ηλίας Ηλιάδης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός καινούργιου κανονισμού λειτουργίας, ο οποίος θα είναι πιο αναλυτικός για το πώς θα δίνονται οι παρατάσεις χρήσης μουσικών οργάνων, αλλά και πώς αυτές θα ανακαλούνται. Μάλιστα, στη διαπαραταξιακή επιτροπή τέθηκαν υπόψη από συμμετέχοντες σε αυτήν οι κανονισμοί λειτουργίας των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καβάλας, με την προοπτική αυτοί να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα τοπικά δεδομένα.