Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων στην επικράτεια του Δήμου Δοξάτου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2022 συνάντηση εργασίας για τον υπό ανασκαφή χώρο «Ληνοί» στη θέση «Πηγές», στα όρια των κοινοτήτων Κυργίων, Αγίου Αθανασίου και Κεφαλαρίου.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου Δοξάτου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Θέμης Ζεκερίδης, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι φορέων του, η Αν. Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας κα Βασιλική Πουλιούδη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Μαρία Κοντογιαννοπούλου, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανόλης Χατζόπουλος και εκ μέρους του σωματείου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου, Πολιτιστικών και Φυσικών Μνημείων Δράμας», η Πρόεδρος κα Δήμητρα Χατζηδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλης Μεσσής.

Η κα Κοντογιαννοπούλου έκανε την παρουσίαση του χώρου των ανασκαφών, το ιστορικό των ερευνών, τις ενέργειες και τους στόχους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας σχετικά με το μέλλον των ανασκαφών και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των «Ληνών». Στη συνέχεια η συζήτηση είχε ως αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για τη συνέχεια των ανασκαφών. Κατατέθηκαν προτάσεις, τις οποίες ο Δήμος Δοξάτου θα τις επεξεργαστεί και θα τις υποβάλλει στους αρμόδιους φορείς.

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, προσθέτοντας πως θα τους κρατούν ενήμερους για τη συνέχεια της προσπάθειας.