Σε ανακοίνωση του Δήμου Δοξάτου αναφέρονται τα εξής:

Δωρητές του απινιδωτή είναι οι Κυργιώτες κ. Βρακά Ευαγγελία και κ. Καγγελίδης Δαμιανός. Με τη δωρεά τους θέλησαν να τιμήσουν τον αείμνηστο Ξένο Βρακά, Γιατρό, ως αναγνώριση της ιατρικής προσφοράς του στους συνανθρώπους του. Επιπλέον για την ενεργή ανάμιξη και προσφορά του στα κοινά των Κυργίων και του διευρυμένου Δήμου «Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η δωρεά απινιδωτή για τις ανάγκες του Ιατρείου του ΚΑΠΗ Κυργίων είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία. Οι δωρητές φρόντισαν, ώστε να γίνει επίδειξη χρήσης του απινιδωτή, καθώς και ένα σύντομο σεμινάριο, πώς να ενεργούμε, σε περίπτωση χρήσης του και σε περιστάσεις δύσκολων καταστάσεων όταν απειλούνται ζωές ή χρειάζονται βοήθεια πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

Το σεμινάριο/επίδειξη έγινε από την κ. Αλεξάνδρα Μπακάλη, μέλος της Δ.Ε.Δ.Κ.Α. (Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος και μέλη της Διοίκησης του Δήμου μας, πολλά μέλη του ΚΑΠΗ και δημότες, η Πρόεδρος, η διευθύντρια και εργαζόμενοι του ΝΠΔΔ, ο προϊστάμενος και οι υπεύθυνες του ΚΑΠΗ.