«Κινδύνεψαν άνθρωποι έγιναν πολλοί απεγκλωβισμοί… το γήπεδο στο Βαθύ δεν υπάρχει πια στο χάρτη, έχει μετακομίσει»

«Αν δε σπάγαμε τα πεζούλια και τα πεζοδρόμια στην παραλιακή στο Βαθύ θα είχαμε θύματα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

«Δεν είχαμε πότε ξανά κάτι τέτοιο ούτε με τον Ιανό… Το χθεσινό ήταν μη διαχειρίσιμο. Το νερό δεν το προλάβαινε τίποτα (να βγει), ούτε με σωλήνες, πάνω από 40 σπίτια και μαγαζιά έχουν πλημμυρίσει» τόνισε ο κ. Στανίτσας.

«Έχουμε μεγαλες ζημιες στο οδικό δίκτυο, ειδικά στην παραλιακή, το υποθηκοφυλακείο έχει διαλυθεί, το γήπεδο στο Βαθύ δεν υπάρχει πια στο χάρτη, έχει μετακομίσει… Κινδύνεψαν άνθρωποι έγιναν πολλοί απεγκλωβισμοί» ανέφερε δε.

Ο κ. Στανίτσας απηύθυνε έκκληση στις κεντρικές αρχές για γρήγορη καταγραφή των ζημιών, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή Ιθάκης είναι υποστελεχωμένη.

Η Ιθάκη έχει υποστεί ήδη σημαντικότατες ζημιές από τον Ιανό, ορισμένα έργα πρόλαβαν να γίνουν ορισμένα όχι, είναι δύσκολο να γίνουν, γιατί έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις, και όχι μόνο στην Ιθάκη, σε πολλούς μικρούς δήμους, σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής  διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Πηγή: skai.gr