Σε δήλωσή του για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας ανέφερε τα εξής:

Ένας θεσμός πολιτισμού και τέχνης που αντέχει και γιγαντώνεται στον χρόνο. Οραματιστές οι άνθρωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας. Ο Αλέξης, ο Θωμάς, η Ρίτσα. Ο Δήμος Δράμας το αγκάλιασε με πρώτους τους αείμνηστους Δημάρχους Μακρή Αναστάσιο και Σωκράτη Δημητριάδη.

Παρέλαβα τη σκυτάλη και το μετέτρεψα σε Διεθνές, ανοίγοντας έτσι τα φτερά του στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα και συγχρόνως υπέγραψα προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη θεσμική και οικονομική κατοχύρωση του Φεστιβάλ. Ψυχή για χρόνια ο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Το κυριότερο όμως για το οποίο νιώθω υπερήφανος για την πορεία του θεσμού είναι πως η Δημοτική μου Αρχή κατασκεύασε τον κινηματογράφο «Ολυμπία», το Δημοτικό Ωδείο, τον θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος» και το πολιτιστικό κέντρο «Ελευθερία». Χώροι που γίνεται το Φεστιβάλ χρόνια τώρα.

Σκέφτομαι, θα υπήρχε Φεστιβάλ Κινηματογράφου αν δεν κατασκεύαζα αυτές τις αίθουσες; Περιμένουμε την αναπαλαίωση της καπναποθήκης της οδού Περδίκκα που και αυτή την αγοράσαμε και είναι ιδιοκτησία του Δήμου.

Οι Δραμινοί έχουμε μια υποχρέωση. Να παρακολουθούμε το Φεστιβάλ και να το κρατάμε έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Υπηρετεί κάτι υψηλότερο. Υπηρετεί την ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Καλή επιτυχία.