Δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Την έντονη αντίδραση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η νέα διακοπή, η δεύτερη κατά σειρά, της δίκης των κατηγορουμένων για την αποτρόπαια δολοφονία της πριν από περίπου τρία χρόνια στη Ρόδο.

«Μπράβο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα. Ντροπή! Ντροπή!» φώναξε η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι δεν θα γίνει η σημερινή συνεδρίαση.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την διακοπή της δίκης για τις 15 Μαρτίου καθώς μια ένορκος αλλά και ο δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου, Αλβανικής καταγωγής, νοσούν με κορονοιό.

Δίπλα στην οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας βρέθηκε και σήμερα η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

 

Στην προηγούμενη, πρώτη, συνεδρίαση ήταν παρών μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος, ελληνικής καταγωγής, καθώς ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μεταχθεί στο δικαστήριο.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης.

Οι δικαστές μετά την εξέταση των περίπου δέκα μαρτύρων και την αξιολόγηση των θέσεων των κατηγορουμένων και όλου του υλικού της δικογραφίας, θα αποφανθούν τελικά αν οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν στην φυλακή με την ίδια ή μειωμένη ποινή.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον αποτρόπαιο, μαρτυρικό θάνατο της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και μετά την κλήρωση των ενόρκων, διακόπηκε για σήμερα καθώς ο νεαρότερος σε ηλικία εκ των δύο κατηγορουμένων είχε ορίσει νέο δικηγόρο για την εκπροσώπησή του ο οποίος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Πηγή: ertnews.gr