Ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης θα εκφράσει τη νομική του θέση για τις τρεις κατηγορίες που βαραίνουν τον προπονητή ιστιοπλοϊας.

Τη νομική του θέση ως προς την ποινική μεταχείριση του 38χρονου προπονητή ιστιοπλοΐαςο οποίος κατηγορείται για το βιασμό μίας 12χρονης αθλήτριάς του, πρόκειται να εκφράσει ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να τοποθετηθεί επί των τριών κατηγοριών που βαραίνουν τον κατηγορούμενο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του ως προς το κακούργημα του βιασμού, καθώς για τις πράξεις της κατάχρησης σε ασέλγεια και της αποπλάνησης ανηλίκου, ο ίδιος έχει αποδεχθεί τη διάπραξη τους.

Αντίθετα ως προς την κατηγορία του βιασμού αρνείται κατηγορηματικά τη διάρπαξή της, υπό το πρίσμα ότι δεν άσκησε καμία βία πάνω στο θύμα, αλλά ότι υπήρχε συναίνεση.

Στο ζήτημα έχει επιμείνει πάντως και ο εισαγγελέας Μαστραντωνάκης, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μάλιστα, κατά την απολογία του προπονητή, ο εισαγγελέας προτού ξεκινήσει τις ερωτήσεις του, είχε απευθυνθεί προς τον κατηγορούμενο, σχολιάζοντας: “Περίμενα με ανυπομονησία την απολογία σας γιατί αυτές οι δίκες έχουν μια ιδιαίτερη δυσκολία, είναι η χρονική απόσταση και η έλλειψη αποδεικτικού υλικού, ο λόγος του ενός έναντι του λόγου του άλλου. Επίσης έχω μια αίσθηση ότι πολλά πράγματα εσκεμμένα, σκοπίμως δεν έχουν φανερωθεί. Με την άδεια του προέδρου θα παρακαλέσω οτιδήποτε να το αναφέρετε και όχι να τα πάρετε όλα πάνω σας”.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε και σε εκτεταμένες ερωτήσεις που αφορούσαν στη γνώση των γονέων της 12χρονης και στη συμπεριφορά τους απέναντι στα όσα λάμβαναν χώρα, ενώ στις δηλώσεις του κατηγορούμενου για τον απόλυτο έρωτα που ένιωσε στα 28 του χρόνια για ένα παιδί 12 ετών, φάνηκε να προβληματίζεται αρκετές φορές.

Εισαγγελέας: Τι ερωτευθήκατε; Ήταν ένα παιδί 13 χρόνων και εσείς 28….

Κατηγορούμενος: Και η ηλικία μου τί ήταν; Πηγαίναμε βόλτα και βάζαμε τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο. Πασαλειφόμασταν με παγωτά. Ήμουν αφελέστατος… Τί ερωτεύτηκα; Την ήθελα γυναίκα μου…

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης επί της ενοχής του προπονητή, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο θα προχωρήσει στην εκφώνηση της απόφασης του.

Πηγή: news247.gr