ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

 

Απολογιστική εκδήλωση για τη φετινή 9η Δραμοινογνωσία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, παρουσία εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν στη Δραμοινογνωσία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, ο οποίος ανέφερε: «Είναι η πρώτη μας Δραμοινογνωσία ως καινούργια περιφερειακή διοίκηση. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, τη Διευθύντριά μας κ. Λίζα Θεοδωρίδου και όλους όσοι εργάστηκαν για τη Δραμοινογνωσία. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Τα μηνύματα που πήραμε ήταν πάρα πολύ καλά. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι». Ο κ. Μουρβετίδης εξήγησε πως η εκδήλωση είχε ως σκοπό την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση στους συμμετέχοντες φορείς, ενώ επιπλέον θα μπορούσαν να κατατεθούν και νέες ιδέες για την επόμενη Δραμοινογνωσία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράμμισε ότι «η Δραμοινογνωσία είναι μια ιδέα που αφορά ένα προϊόν που πρέπει να το αναδείξουμε όλοι, όχι μόνο ως ένα προϊόν επαγγελματικό, αλλά και ως τουριστικό». Ακόμη, ο κ. Μουρβετίδης ανέφερε ότι μετά από επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αρχοντή, σχεδιάζεται το επόμενο χρονικό διάστημα η πραγματοποίηση ημερίδας για την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού. «Όλοι μαζί θα βάλουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας για να έχουμε μια καλύτερη Δραμοινογνωσία του χρόνου», τόνισε ο κ. Μουρβετίδης και πρόσθεσε: «Είναι μια επετειακή διοργάνωση γιατί θα έχουμε τα 10 χρόνια Δραμοινογνωσίας και θα ρίξουμε ακόμη περισσότερο βάρος».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Δράμας κ. Λίζα Θεοδωρίδου, η οποία ανέφερε: «Αυτό που ξεκίνησε σαν μία ιδέα έγινε ένας θεσμός, τον οποίο στήριξε, αγάπησε και συνεχίζει να στηρίζει όχι μόνο οι φορείς που εμπλέκονται, αλλά όλος ο Νομός. Γιατί ωφελούμενοι δεν είναι μόνο τα οινοποιεία και οι οινοποιοί. Μπορεί αιχμή του δόρατος να είναι το κρασί, αυτό το εξαιρετικό ποιοτικό προϊόν το οποίο παράγεται στην περιοχή μας, αλλά ουσιαστικά στο βάθος αυτό που θέλουμε είναι να προσελκύσουμε κόσμο, να έρθει στην περιοχή μας, να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές, να γνωρίσει τον πολιτισμό, τους ωραίους ανθρώπους που κατοικούν εδώ. Φέτος μπήκαμε στο 2024 με την εξής παραδοξότητα, ότι δεν υπήρχε ψηφισμένο ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το 2024. Δηλαδή αναλωθήκαμε κυριολεκτικά σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ενταχθεί και να γίνουν τα βήματα τα οποία προβλέπονται μέσα από τους νόμους. Ο,τιδήποτε έχει σχέση με τη διαδικασία της Δραμοινογνωσίας πάει καλά, είναι αναρτημένο στη σελίδα της Διαύγειας, στη σελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., της Π.Ε. και στο ΚΗΔΜΗΣ. Οποιοσδήποτε μπορεί να τα αναζητήσει και να τα δει». Ακόμη, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε: «Η επόμενη χρονιά είναι ένας οριακός σταθμός, διότι συμπληρώνεται δεκαετία από τη δημιουργία του θεσμού αυτού. Θέλουμε να του δώσουμε την αξία και την αίγλη που του αξίζει. Για αυτό λοιπόν, ήδη έχουμε ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με φορείς, οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν στον θεσμό την αίγλη που θέλουμε, όπως είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Συζητάμε λοιπόν για τη δημιουργία ενός διεθνούς συνεδρίου που θα γίνει στην πόλη μας, όπως επίσης και για την αναβάθμιση του αγώνα δρόμου Wine Trail, το οποίο θέλουμε να φέρει πια αθλητές υψηλών αποδόσεων και να φέρει ουσιαστικά κι αυτό κόσμο στην περιοχή μας».

Ακολούθησε η παρουσίαση των πεπραγμένων της φετινής Δραμοινογνωσίας από τον κ. Ζήση Παπαδόπουλο, συνεργάτη του κ. Μουρβετίδη.