Ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος», η Κοινότητα Μικροχωρίου, ο Μ.&Π. Σύλλογος Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά» και η ομάδα «Μέθεξις» προκηρύσσουν διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ως αφορμή της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με στόχο τα παιδιά να διδαχθούν την ιστορία των γεγονότων του 1922 και να αποτυπώσουν εικαστικά το θέμα, ξεκινά ο διαγωνισμός στις 23 Μαΐου και λήγει στις 10 Ιουνίου.

Θα δοθούν ως βραβεία τρία βιβλία από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία:

-Βιβλιοπωλείο «Μανιφέστο» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, Δράμα)

-Βιβλιοπωλείο «Βιβλιογνώση» (Προύσης 32, Δράμα)

-Βιβλιοπωλείο «Μια φορά κι έναν καιρό» (Καλαμπάκι)

Οι νικητές θα επιλεγούν από τους συνεργαζόμενους φορείς με τη βοήθεια του εικαστικού Νικόλαου Φωτιάδη.

Η Κοινότητα Μικροχωρίου θα αποδώσει το ένα βραβείο εις μνήμην του Χρήστου Κυριακίδη, εμπνευστή του περσινού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα το «1821». Κινούμενοι στο πνεύμα του, δεσμευόμαστε να διοργανώνουμε παρόμοιες δράσεις με θέματα προσανατολισμένα στην παράδοση και την πατρίδα, ώστε να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν την ελληνική ιστορία και μέσα από εκφραστικά και εικαστικά παιχνίδια.

Τα έργα μπορούν να αποσταλούν σκαναρισμένα ή σε μορφή φωτογραφίας στο [email protected] ή να προσκομιστούν στα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία: Βιβλιογνώση, Μανιφέστο, Μια Φορά Κι Έναν Καιρό

Σχεδιασμός αφίσας Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος