Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2022 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ, όπου ανάμεσα στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνονταν και η τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης για το 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να υπάρχει αύξηση της τιμής του νερού κατά 30 ευρώ (συν Φ.Π.Α. 13%, δηλαδή 3,9 ευρώ) σε κάθε παροχή. Με τον τρόπο αυτό θεωρείται πως θα αντιμετωπιστεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους και θα συνεχίσει να είναι βιώσιμη η ΔΕΥΑΔ (Περισσότερα ΕΔΩ).

Τη δική του άποψη για το θέμα κατέθεσε, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Πριν από λίγο τελείωσε το συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής έχουμε αύξηση της τιμής του νερού κατά 30€+ΦΠΑ/έτος.

Η αύξηση αυτή είναι οριζόντια και επιβαρύνει όλους μας, ανεξαιρέτως της κατανάλωσης…

Βοηθιούνται πάλι δηλαδή όσοι έχουν χρήματα και επιβαρύνονται οι χαμηλόμισθοι και οι μικροσυνταξιούχοι.

Η δημοτική αρχή λέει πως το ποσό είναι μικρό αλλά η αλήθεια είναι πως μαζεύεται ένα ποσό 800.000€ και πέφτει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο γιατί αυτά τα χρήματα χάνονται λόγω της κακής διαχείρισης.

Εμείς η Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας αντιπροτείναμε μηδενική αύξηση και συμμάζεμα των οικονομικών της επιχείρησης μέσω της μείωσης του κόστους άντλησης του νερού και του κόστους συντήρησης του υδρευτικού και αποχετευτικού συστήματος με αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης των έργων μέσω διαγωνισμών και όχι μέσω των απευθείας αναθέσεων που επιλέγει η δημοτική αρχή…

Μας παρουσίασαν προϋπολογισμό έργων με ίδια έσοδα της τάξης 1.487.000€ τα οποία τα δίνουν με απευθείας αναθέσεις χωρίς εκπτώσεις…

Με αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης, με διαγωνισμούς μπορούμε να έχουμε εκπτώσεις περίπου 500.000€…

Με καλύτερη διαχείριση μπορούμε να καλύψουμε όλο το άνοιγμα που έχουμε λόγω ενεργειακής κρίσης…

Αυτή η δημοτική αρχή έχει δείξει για άλλη μία φορά πως δεν μπορεί να στηρίξει τους δημότες της Δράμας…».