ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 

  • Εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η τμηματική δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσει εντός του 2019

 

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Συνεργασίας Επιχειρηματικών, Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων για την προώθηση Αναπτυξιακών Θεμάτων για τη Δράμα, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, με αντικείμενο συζήτησης την σύνδεση της πόλης της Δράμας και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Δράμας, με την Εγνατία Οδό και μέσω αυτής με τα μητροπολιτικά κέντρα, μέσω του οδικού κάθετου άξονα Δράμας – Αμφίπολης, παρουσία και του Προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Απόστολου Αντωνούδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε τα όσα ο κ. Αντωνούδης είχε δηλώσει και δεσμευθεί στην ενημερωτική ημερίδα της 4ης Μαρτίου 2018 στη Δράμα, περί ολοκλήρωσης των μελετών για το ανωτέρω έργο, έως το τέλος του 2018, κατόπιν σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τμηματική δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσει εντός του 2019. Οι εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους περί της άμεσης αναγκαιότητας ολοκλήρωσης των μελετών αλλά και της έναρξης κατασκευής του έργου το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να αρθεί η απομόνωση της Δράμας και να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με ένα σύγχρονο, ασφαλές και ισότιμο με τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης».

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας, αλλά και ο Πρόεδρος της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” κ. Αντωνούδης, εξέφρασαν την κοινή θέλησή τους για συνεργασία και τακτική αλληλοενημέρωση προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος για τη Δράμα και να δρομολογηθεί οριστικά η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς κάθετου οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης».

Υπενθυμίζεται ότι 13 φορείς της Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο Δράμας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δράμας, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας, ο Αδέσμευτος Αγροτικός Σύλλογος Ν. Δράμας, η Ένωση Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ν. Δράμας και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Α.Μ.Θ., μετά από σχετική συνέλευση, στις 14 Φεβρουαρίου 2018 αποφάσισαν τη σύμπραξη με σκοπό την ανάπτυξη του Νομού Δράμας μέσα από την πραγματοποίηση κοινών δράσεων, ιδρύοντας τη «Συνεργασία Επιχειρηματικών, Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων για την Προώθηση Αναπτυξιακών Θεμάτων για τη Δράμα»

Η πρώτη εκδήλωση αυτής της σύμπραξης ήταν η πραγματοποίηση ανοιχτής ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό στην Αμφίπολη», την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, με ομιλητές τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε». κ. Απόστολο Αντωνούδη και τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Έργων και Εμπορικής Πολιτικής της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Δέσποινα Καραρήγα.