Από τη στιγμή που σηκώθηκε, στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και… καταχέριασε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, πολλοί (ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ) ήταν που θεώρησαν ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε αρχηγική εμφάνιση και ήταν ουσιαστικά εκείνος που “διέγραψε” τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από την Κ.Ο. του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μόνο γιατί τον εξέθεσε ο Νίκος Δένδιας, ήταν η πρώτη φράση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις το βράδυ της Τρίτης (05.10.2021). Και σε αυτή τη φράση θέλησε ο απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως ό,τι έκανε ήταν σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό. Ίσως, επίσης, η ανάρτησή του να είναι να “απάντηση” στον Άδωνι Γεωργιάδη που μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «ένας είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης», φράση που θεωρήθηκε αιχμή για τον Νίκο Δένδια.

Με τρεις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter, ο Νίκος Δένδιας τονίσει ότι «οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου με τον πρωθυπουργό» απορρίπτοντας – όπως σημειώνει – κάθε προσπάθεια να οικοδομηθεί εικόνα διαφοροποίησής του.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων. “Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη», τονίσει ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή: newsit.gr